Antena 3 CNN Opinii Cum am fost violat de Cristi Tabără

Cum am fost violat de Cristi Tabără

Cum am fost violat de Cristi Tabără
Sursa foto: Foto: Intact Images
28 Iul 2010   •   11:40

OPINIE. De când l-am văzut și auzit acum vreo 2 ani citind pe post, minute în șir, în propria emisiune, pasaje erotice din nu știu ce carte pe care o prezenta, pentru mine Cristi Tabără a devenit alt om. Din ursul blând de poveste, Cristi Tabără a devenit, în imaginația mea, o creatură mustind de pofte nesatisfăcute,sau, vorbind mai pe șleau, un ins de-a dreptul libidinos.

E o chestiune extrem de subiectivă, recunosc, dar acea postură a sa m-a șocat atât de mult prin contrastul cu imaginea pe care o aveam înainte despre el, încât de-atunci nu l-am mai putut suporta. Și nici nu l-am mai urmărit. De fiecare dată când dădeam din întâmplare peste emisiunea sa, schimbam rapid postul. Era ca și cum aș fi dat peste ceva urât mirositor și mi-aș fi dus rapid mâna la nas.

Evident, asta mi se întâmplă și cu multe alte emisiuni TV peste care se-ntâmplă să nimeresc butonând telecomanda dar aici vorbesc despre o emisiune, cea făcută o vreme de Cristi Tabără, care altfel mă interesa. Vorbea despre cărți și nu despre Bianca lu` Bote.

Nu vreau să sugerez, prin cele spuse mai sus, sub niciun chip, că în scandalul în care e implicat acum Cristi Tabără, cel cu acuzația de viol asupra unei fetițe de 12 ani, realizatorul TV ar fi cu-adevărat vinovat. Povestea e încă cețoasă și nu exclud nicio variantă de deznodământ. Iar cei care-l acuză deja, sau cei care, dimpotrivă, îi sar în apărare, greșesc profund. Nu pentru că s-ar putea să nu aibă dreptate ci pentru că în astfel de cazuri orice piatră pe care o arunci acum lovește fatal, iar juridic dar și moral, în acest moment Cristi Tabără e un om nevinovat.

În ce mă privește, pentru mine, indiferent de rezultatul anchetei judiciare și al unei eventuale sentințe judecătorești, Cristi Tăbără rămâne cel pe care l-am văzut și ascultat ultima oară, acum vreo 2 ani. Un munte de pofte sexuale, refulate în direct pe un post de televiziune, sub pretextul popularizării unei cărți care ar fi meritat citite. Acesta e adevărul meu despre Cristi Tabără, și, în virtutea acestuia, el nu mai este de mult, în ochii mei, un personaj rezonabil. E doar un altfel de violator.

P.S. (update) - Pentru că un cititor cârcotaș mi-a cerut să probez cele spuse referitoare la emisunea în care Cristi Tabără citește pornografie în direct pe un post de televiziune, iată dovada:

Raul Zan

 

×
Subiecte în articol: Raul Zan
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close