Antena 3 CNN Politică Associated Press: Băsescu afirmă ironic că ţara sa nu este în totalitate europeană

Associated Press: Băsescu afirmă ironic că ţara sa nu este în totalitate europeană

Associated Press: Băsescu afirmă ironic că ţara sa nu este în totalitate europeană
Sursa foto: Foto: Intact Images
23 Sep 2010   •   11:18

Preşedintele Traian Băsescu nu vede România drept o ţară europeană normală, remarcă jurnaliştii de la Associated Press. Într-un articol publicat miercuri, aceştia citează o declaraţie a preşedintelui din care reiese că ţara pe care o conduce nu este în totalitate una europeană.

Traian Băsescu a fost întrebat miercuri pe cine ar susţine la alegerile din toamnă din Republica Moldova, care cea mai mare parte a fost în trecut în componenţa României. Şeful statului a răspuns că speră ca la putere să rămână alianţa pro-europeană.

Ulterior, Băsescu le-a spus unor jurnalişti străini, probabil în glumă: "Aveţi grijă, am spus pro-europeană şi nu pro-română... Nu este acelaşi lucru".

Vorbind despre România ca de o ţară europeană normală, Băsescu a avut o remarcă ironică: "este puţin cam mult".

Jurnaliştii de la AP mai amintesc în articolul respectiv că preşedintele român este cunoscut pentru afirmaţiile sale "colorate". Cu toate că România nu numai că se află pe continentul european, dar a şi aderat la UE în 2007, "probabil că îi revine preşedintelui să decidă" cât de europeană este, conchid jurnaliştii americani.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: România
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close