Antena 3 CNN Politică Călin Popescu Tăriceanu, la Sinteza zilei: Președintele Iohannis folosește sistemul pentru distrugerea adversarilor politici

Călin Popescu Tăriceanu, la Sinteza zilei: Președintele Iohannis folosește sistemul pentru distrugerea adversarilor politici

Călin Popescu Tăriceanu, la Sinteza zilei: Președintele Iohannis folosește sistemul pentru distrugerea adversarilor politici
Sursa foto: Foto: captură Antena 3
de S.T.    |    19 Oct 2017   •   21:21

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat joi, la Antena 3, că președintele folosește DNA în mod activ și direct.

„În momentul în care spune că DNA este o instituție care funcționează foarte bine, că procurorul șef al DNA este o persoană care face o treabă extraordinară, îi dă imbolduri publice să continue pe același drum, în loc să recunoască problema”, a spus Tăriceanu.

„Ar trebui să spună că avem o problemă, că s-au întâmplat lucruri grave(...).Din păcate, este ceea ce se întâmplă în România. Nu a pus președintele sistemul pe picioare, însă îl folosește pentru distrugerea adversarilor politici”, a opinat liderul ALDE.

Președintele ar trebui să fie un factor neutru și de echilibru, susține Tăriceanu, adăugând că „ieșirile publice, modul în care acesta se adresează adversarilor politici îl fac să se devoaleze”.

„Nu are abilitatea lui Băsescu. Suntem în același model politic în care jucăm de foarte multă vreme. Până când această Constituție nu va fi revizuită în așa fel încât să nu mai existe centre de putere paralele și suprapuse, aceste lupte nu vor înceta să existe și permanent vom avea conflicte politice care ne vor măcina energiile”, susține Tăriceanu.

Potrivit lui, numirile procurorilor din toate structurile ar trebui scoase de sub incidența politică, altfel aceste structuri vor fi folosite cum sunt și în momentul de față.

Citiți și:

Tăriceanu: Lupta de putere nu s-a încheiat după alegeri

Tăriceanu prezintă noul sistem de contribuții: „Nu este nicio taxă nouă”

×
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close