Antena 3 CNN Politică Cererea de suspendare va fi votată vineri. Băsescu a fost invitat mâine în Parlament

Cererea de suspendare va fi votată vineri. Băsescu a fost invitat mâine în Parlament

Cererea de suspendare va fi votată vineri. Băsescu a fost invitat mâine în Parlament
Sursa foto: Foto: dcnews.ro
04 Iul 2012   •   18:04

Birourile permanente au decis ca joi, la ora 10.00, să aibă loc şedinţa plenului reunit al Parlamentului pentru citirea cererii USL de suspendare din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu.

Citeşte aici CEREREA DE SUSPENDARE a preşedintelui.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Crin Antonescu, a declarat că în urma şedinţei de astăzi s-a decis ca mâine la ora 10.00 să se dea citire cererii de suspendare a preşedintelui. După această citire, preşedintele va fi anunţat de decizie, după care îşi va putea spune punctul de vedere în faţa Parlamentului. 

Antonescu, a declarat, miercuri, că plenul comun va propune, joi, Curţii Constituţionale un termen pentru formularea unui aviz referitor la cererea de suspendare a preşedintelui, menţionând că acesta va fi de "circa 24 de ore".
   
"Le vom propune un termen de circa 24 de ore", a susţinut Antonescu, opinând că avizul ar putea veni până vineri, în partea a doua a zilei.

După primirea acestui aviz, va avea loc o a doua şedinţă extraordinară, în care se va discuta şi se va vota suspendare preşedintelui.

"Vineri sperăm să primim acest aviz, fie el favorabil sau nu."

Acesta a declarat că procedura de suspendare din funcţie a şefului statului, Traian Băsescu, va continua şi fără avizul Curţii Constituţionale, în situaţia în care aceasta nu-l va elabora în termenul solicitat, de circa 24 de ore.
   
Întrebat dacă va fi continuată procedura de suspendare fără aviz, dacă acesta nu va fi dat în termenul fixat de Parlament, Antonescu a răspuns: "Sigur că da. El fiind un aviz consultativ, nu poate împiedica derularea lucrurilor".
   




   



×
Parteneri
Preşedintele Iranului, găsit mort în elicopterul prăbuşit
x close