Antena 3 CNN Politică Elena Băsescu, atac la Stolojan: În loc să se retragă la pensie, îşi doreşte un loc călduţ în PE

Elena Băsescu, atac la Stolojan: În loc să se retragă la pensie, îşi doreşte un loc călduţ în PE

Elena Băsescu, atac la Stolojan: În loc să se retragă la pensie, îşi doreşte un loc călduţ în PE
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    24 Mar 2014   •   19:42
EBa continuă seria atacurilor. După ce zilele trecute fiica cea mică a preşedintelui a atacat-o pe Monica Macovei, astăzi Elena Băsescu a lansat un atac la adresa lui Stolojan.

Elena Băsescu a declarat, luni, despre acuzaţiile europarlamentarului PDL Theodor Stolojan la adresa sa, că ceea ce spune este "de-a dreptul jenant", adăugând că acesta, "în loc să se retragă la pensie, îşi doreşte un loc călduţ în Parlamentul European". 
 
Despre acuzaţiile europarlamentarului PDL Theodor Stolojan, care a spus că aceasta nu a fost raportor PE niciodată în cinci ani, Elena Băsescu a explicat că unul dintre motivele pentru care nu a dorit să mai candideze ca independent este legat de birocraţia de la Bruxelles. 
 
"Ceea ce spune domnul Stolojan este de-a dreptul jenant. Dânsul, ca şi şef de delegaţie, putea cumva să mă ajute să devin membru plin într-o comisie mult mai devreme, însă dânsul, aşa cum l-aţi auzit, spune că este îngrijorat de ceea ce vine după generaţia dânsului. Adică, în loc să se retragă la pensie, îşi mai doreşte un loc călduţ în Parlamentul European, alături de cine îi este dânsului foarte bine, aţi văzut în presa de cancan", a comentat fiica preşedintelui, în conferinţa de presă a PMP, informează Mediafax
 
Elena Băsescu a precizat că, în momentul în care cineva ajunge la Parlamentul European ca şi independent, durează doi ani şi jumătate până când acesta este primit ca membru plin într-o comisie şi i se alocă un raport. 
 
"Exact asta am păţit şi eu în 2009, pentru că este o procedură foarte complicată", a spus ea, adăugând că nu a avut multe rapoarte, dar a avut suficiente, în jur de opt.  
 
Fiica preşedintelui a spus că îşi doreşte foarte mult ca lista PMP la euroalegeri să combată nepotismul. "Eu nu am intrat în politică pentru a obţine beneficii, am intrat în politică din convingere şi aici voi rămâne", a spus ea. 
 
Elena Băsescu a propus chiar să îi ofere semnăturile strânse fostului liberal Mircea Diaconu. "Domnul Mircea Diaconu stă căţărat pe Antene, în faţa Teatrului Nottara, încercând să strângă semnăturile. Dacă doreşte să interpreteze rolul EBa în campania pentru europarlamentare, 2009, o să îi ofer semnăturile mele. I le trimitem", a spus ea.
 
Elena Băsescu a atacat şi PDL, cerându-le alegătorilor să nu dea votul democrat-liberalilor la alegerile pentru Parlamentul European pentru că "pe poziţii eligibile au pus persoane care au depăşit demult vârsta pensionării şi care reprezintă trecutul". 
 
"În niciun caz să nu îşi dea voturile PSD-ului sau PNL-ului, care au pe liste numai neveste disperate precum şi gaşca lor de prietene", a mai spus Elena Băsescu. 
 
Europarlamentarul PDL Theodor Stolojan a declarat, luni, că îi pare foarte rău că Elena Băsescu şi Cristian Preda au plecat din PDL, "care a făcut foarte mult pentru dânşii", menţionând că, în cinci ani, Elena Băsescu nu a fost niciodată raportor al PE, iar Preda doar o dată.
 
"Orice om care părăseşte PDL reprezintă o pierdere şi mie îmi pare rău că dânşii (Cristian Preda şi Elena Băsescu - n.r.) au plecat din PDL, care a făcut foarte mult pentru dânşii! Foarte mult, dar e decizia dânşilor", a precizat Stolojan într-o conferinţă de presă răspunzând unei întrebări pe această temă.
 
Stolojan a vorbit şi despre activitatea Elenei Băsescu şi a lui Cristian Preda ca europarlamentari, arătând că prima nu a fost niciodată raportor al PE în cinci ani de zile, iar Cristian Preda a fost doar o singură dată raportor al PE pentru un raport din proprie iniţiativă.
 
"(Elena Băsescu - n.r.) în cinci ani de zile nu a fost niciodată raportor al PE, iar domnul Cristian Preda a fost o singură dată raportor al PE pentru un raport din propria iniţiativă", a precizat Theodor Stolojan.
 
Stolojan a arătat că în Parlamentul European există un site unde este reflectată în mod real activitatea fiecărui europarlamentar, menţionând că în opinia sa cea mai importantă activitate a unui europarlamentar este să capete încrederea colegilor din grupul politic de a deveni raportor al PE.
 
El a arătat că PDL are candidaţii cei mai buni pentru europarlamentare, menţionând că cei 11 europarlamentari români membri ai PDL din actualul mandat au fost raportori ai Parlamentului European pentru 60 de rapoarte, în timp ce cei 16 europarlamentari PSD şi PNL au fost raportori ai PE pentru 36 de rapoarte.

Luni, Elena Băsescu a demisionat din PDL, potrivit unor surse din partid, şi s-a înscris în PMP, anunţând însă că nu va mai candida la alegeile europarlamentare.

Citiţi şi În plină campanie pentru europarlamentare, Elena Băsescu o atacă dur pe Monica Macovei

×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close