Antena 3 CNN Politică Fost şef SRI, despre acţiunile DNA: Nu sunt întâmplătoare. Cred că sunt nişte influenţe externe

Fost şef SRI, despre acţiunile DNA: Nu sunt întâmplătoare. Cred că sunt nişte influenţe externe

Fost şef SRI, despre acţiunile DNA: Nu sunt întâmplătoare. Cred că sunt nişte influenţe externe
Sursa foto: Foto: Agerpres
06 Noi 2014   •   15:26
În contextul celei mai recente acţiuni a DNA, în care este implicat şi primarul de la Piteşti, Tudor Pendiuc, fostul director al SRI, Costin Georgescu, a explicat că, cel mai probabil, acestea au fost derulate la intervenţie externă.
 
Georgescu a explicat, în emisiunea "Esenţial", realizată de Alina Petrescu, la Antena 3, că toate taberele politice din România au fost lovite de diverse dosare.
 
"Eu am părerea mea proprie. Pe vremea când mă ocupam mai puternic de "interior", am găsit în foarte multe judeţe oameni de afaceri în combinaţii. Unul intra în politică la putere şi altul intra în politică în opoziţie. Deci în ambele zone se întâmplă. Bine că a început să se mişte. Şi nu este întâmplător. Cred că este legată de alegerile prezidenţiale. Cred că sunt nişte influenţe externe care ne pun în vedere: "Domnilor, terminaţi odată cu corupţia în România!. Dacă nu vedem că se face într-adevăr ceva, România va rămâne la coada Europei".  
 
De altfel, Georgescu a explicat că acţiunea de joi nu se încadrează la categoria "pierderi majore", fiind mai degrabă printre cazurile cu cifre mici. 
 
"Şi nu cred că vorbim la nivelul doamnei Koveşi, cred că vorbim la nivel şi mai înalt. Numai ultimile dosare, cât a pierdut România din ele. Ce s-a întâmplat la Piteşti este o cifră minimă."
 

×
Subiecte în articol: SRI actiuni DNA dosar Pitești primar Kovesi
Parteneri
Ce pensie va primi un român care a muncit 35 de ani, după noua lege
x close