Antena 3 CNN Politică Funar propune revenirea la denumirea de "ţigan", deoarece "rrom" se confundă cu "român"

Funar propune revenirea la denumirea de "ţigan", deoarece "rrom" se confundă cu "român"

Funar propune revenirea la denumirea de "ţigan", deoarece "rrom" se confundă cu "român"
07 Noi 2007   •   17:08

Problemele legate de integrarea romilor şi de infracţiunile de care aceştia se fac vinovaţi au fost îmdelung discutată. Acum însă s-a pus şi problema alăturării cuvintelor ?rrom? şi ?român? care de multe ori sunt confundate. În acest sens, senatorul PRM Gheorghe Funar a propus un proiect de lege privind revenirea la denumirea de "ţigan". Preşedintele Camerei Deputaţilor, Bogdan Olteanu, a declarat miercuri că nu denumirea de ?rom? crează conflicte interetnice, ci lipsa de comunicare.

?Este, însă, important este să rezolvăm problema socială şi economică a comunităţii, şi nu să le schimbăm sau să le păstrăm numele?, a apreciat Olteanu. Deputatul PD Daniel Buda susţine că ?adevărata problemă legată de integrarea romilor nu ţine de denumirea lor? şi că statul trebuie să îşi mărească eforturile şi să asigure o integrare mai rapidă şi reală a acestora în societate?.

Parlamentarii PLD au declarat că nu vor vota un asemnea proiect legislativ, denumirea de rrom fiind acceptată de toată opinia publică şi de autorităţi. ?Pentru cealaltă denumire - pe care eu nu o folosesc - există un înţeles insultător, iar ei se denumesc populaţie romă sau hindi. Restul discuţiilor nu sunt altceva decât politicianism şi propagandă', a spus Nicolae Vlad Popa, deputat PLD.

Antena3.ro

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close