Antena 3 CNN Politică Iliescu: Rezoluţia privind necolaborarea cu PDL este o delimitare de acest partid

Iliescu: Rezoluţia privind necolaborarea cu PDL este o delimitare de acest partid

Iliescu: Rezoluţia privind necolaborarea cu PDL este o delimitare de acest partid
Sursa foto: Foto: Intact Images
06 Apr 2012   •   17:34

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, vineri, că rezoluţia pe care o va adopta PSD la Congres privind interdicţia de a colabora cu PDL reprezintă "o poziţie politică", o "delimitare de acest partid", informează Mediafax.
   
"A fost o discuţie generală pe această temă ca să se stabilească această delimitare politică", a spus Iliescu înainte de şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD.
   
El a arătat că actuala guvernare a dus la o situaţie inedită în toată istoria de 22 de ani.
   
"Este o poziţie politică, o delimitare de acest partid. Pentru că toată această guvernare a acestei grupări a dus la o situaţie inedită în toată istoria noastră de 22 de ani", a arătat Iliescu, menţionând că dialogul politic şi confruntarea politică dintre putere şi opoziţie a fost o constantă şi pe vremea când în opoziţie se afla Corneliu Coposu, dar "în acelaşi timp", opoziţia şi puterea se respectau reciproc şi exista un cadru civilizat de desfăşurare a democraţiei pluraliste.
   
"Ori, asistăm de câţiva ani de zile la o situaţie care nu are nimic de-a face cu democraţia. Această delimitare vrea tocmai să dezavueze această prezenţă de eşicherul nostru politic care a subminat însuşi principiul şi spiritul democraţiei pluraliste", a menţionat Ion Iliescu.
   
Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, vineri, că la Congresul PSD vor fi adoptate trei rezoluţii, iar una dintre acestea "prevede categoric că PSD nu va colabora cu Traian Băsescu şi cu PDL".
   

×
Subiecte în articol: Ion Iliescu congres psd Victor Ponta
Parteneri
Benzina și motorina se scumpesc considerabil de la 1 iulie!
x close