Antena 3 CNN Politică Ioan Oltean, reales la şefia PDL Bistriţa: Mulţi ştiţi că mi se spune 'crocodilul', 'jupânul', 'dictatorul'

Ioan Oltean, reales la şefia PDL Bistriţa: Mulţi ştiţi că mi se spune 'crocodilul', 'jupânul', 'dictatorul'

Ioan Oltean, reales la şefia PDL Bistriţa: Mulţi ştiţi că mi se spune 'crocodilul', 'jupânul', 'dictatorul'
Sursa foto: Foto: Agerpres
24 Noi 2013   •   18:49
Vicepreşedintele PDL Ioan Oltean a fost reales, duminică, în funcţia de lider al PDL Bistriţa-Năsăud, funcţie pe care o ocupă din 1992 şi pentru care nu a avut contracandidat, conform Mediafax.
La Consiliul de Coordonare Judeţean al PDL Bistriţa-Năsăud au participat 381 de delegaţi, dintre care 369 au votat pentru ca Oltean să ocupe în continuare funcţia de preşedinte al filialei judeţene a PDL, în timp ce 12 au votat "împotrivă". 
Înainte de vot, Ioan Oltean, care nu a avut niciun contracandidat, a prezentat un raport al activităţii filialei în ultimul său mandat.  
"Cert este că suntem azi, prin prisma rezultatelor din 2012, una dintre cele mai puternice organizaţii PDL din ţară, pe locul patru la locale şi pe locul trei la parlamentare. Puteam obţine la alegerile locale şi parlamentare un scor mai bun, dacă unii primari nu ar fi dat dovadă de slăbiciuni omeneşti şi dacă nu ar fi fost şantajaţi în mod diabolic?, a spus Oltean, care a susţinut că în perioada 2008-2012 judeţul Bistriţa-Năsăud "a înflorit". 
Oltean le-a mulţumit public lui Liviu Rusu, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud (în perioada 2008-2012), lui Ioan Andreica, fost secretar de stat în mai multe ministere, şi lui Ioan Botiş, fost ministru al Muncii în Guvernul Boc, toţi trei retraşi din politică după ce au fost suspectaţi de fapte de corupţie în perioada în care PDL a fost la guvernare. 
"Îmi exprim convingerea că toţi se vor întoarce (în PDL -n.r.). Locul lor e aici, lângă noi. Vă mulţumesc celor care nu aţi crezut că s-a terminat cu acest partid. Vom dovedi şi acum că PDL e o forţă politică care nu va dispărea niciodată?, a mai spus Ioan Oltean. 
Invitat să spună de ce vrea un nou mandat, Ioan Oltean a spus: "Ce pot să vă spun din ce nu ştiţi? Mulţi ştiţi că mi se spune 'crocodilul', 'jupânul', 'dictatorul'. Nu ştiu cât adevăr cuprind cuvintele respective. Vă asigur că sunt la fel ca şi dumneavoastră, cu o singură diferenţă: acum 20 de ani am fost ales să conduc acest partid, iar de atunci m-aţi tot reales. Dumneavoastră sunteţi de vină că m-aţi ales. Dacă mă veţi alege, tot dumneavoastră sunteţi de vină. Eu am o singură vină: că vreau să conduc acest partid, vreau să fiu cu dumneavostră. Aici e familia mea!".
Oltean le-a spus apoi delegaţilor că, dacă îl vor vota pentru un nou mandat, va rămâne "acelaşi om devotat PDL" şi nu se va "lăsa îngenuncheat de nimeni".
Ioan Oltean este cel mai longeviv parlamentar din Bistriţa-Năsăud, din 1990, iar din 1992 conduce filiala Bistriţa-Năsăud a PDL.

×
Subiecte în articol: Ioan Oltean discurs pdl vicepresedinte
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close