Antena 3 CNN Politică Kover ar putea fi declarat "persona non grata". Ponta: Dacă va depăşi limita legii, vom lua măsuri

Kover ar putea fi declarat "persona non grata". Ponta: Dacă va depăşi limita legii, vom lua măsuri

Kover ar putea fi declarat "persona non grata". Ponta: Dacă va depăşi limita legii, vom lua măsuri
Sursa foto: Foto: Intact Images
06 Iun 2012   •   08:44

Atitudinea preşedintelui Parlamentului ungar de a veni în România pentru a face campanie electorală în favoarea unei forţe extremiste este reprobabilă, a declarat premierul Victor Ponta, care speră însă că acesta va respecta măcar legile, "pentru că normele de vecinătate parcă le-a încălcat". În caz contrar, premierul dă asigurări că Guvernul nu va ezita să ia măsuri, scrie Mediafax.
   
Ponta a afirmat că a purtat discuţii cu ministrii români de Externe şi Interne despre această situaţie, dar că nu doreşte să "inflameze cazul" şi să creeze un conflict din cauza iresponsabilităţii unui singur om, chiar dacă acesta ocupă o funcţie importantă.
   
"Noi facem campanie electorală la noi în ţară, dânsul este în altă ţară în campanie electorală şi poate înţelege la un moment dat cât de anormal este acest lucru", a spus Ponta.
   
"Dacă atitudinea sa va depăşi limita legii şi bunele relaţii între state, Guvernul nu va ezita să ia măsuri prin Ministerul de Externe", a mai declarat Ponta.
   
Întrebat de jurnalişti dacă una dintre măsurile la care se referă este ca preşedintele Parlamentului ungar să fie declarat "persona non grata" în România, premierul a răspuns că ar putea fi luată şi o astfel de decizie.
   
Preşedintele Parlamentului ungar, Kover Laszlo, a ajuns, marţi după-amiază, la Târgu Mureş, urmând să facă o vizită neoficială de câteva zile în Transilvania, în care se va implica în acţiuni electorale ale Partidului Civic Maghiar, al cărui preşedinte de onoare este.

VEZI PROGRAMUL PROPUS PENTRU VIZITA PREŞEDINTELUI PARLAMENTULUI UNGARIEI ÎN ROMÂNIA

×
Subiecte în articol: Victor Ponta lege ministru de Externe
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close