Antena 3 CNN Politică Mesaj extrem de dur al premierului Viorica Dăncilă pe tema raportului MCV

Mesaj extrem de dur al premierului Viorica Dăncilă pe tema raportului MCV

Mesaj extrem de dur al premierului Viorica Dăncilă pe tema raportului MCV
Sursa foto: Foto: gov.ro
de S.T.    |    15 Noi 2018   •   12:15

Mesaj extrem de dur al premierului Viorica Dăncilă pe tema raportului MCV.

Există recomandări care ne cer să ignorăm Constituţia, afirmă aceasta, care a subliniat că România nu vrea să iasă din Uniunea Europeană.

Cer tratament egal pentru ţara mea, spune Viorica Dăncilă, care s-a arătat dezamăgită de faptul că unii europarlamentari români au votat în favoarea rezoluţiei pe tema statului de drept.

„Sunt dezamăgită de concluziile raportului Mecanismului de Cooperare şi Verificare, în condiţiile în care România a dovedit că este un partener loial şi corect al Uniunii Europene. Guvernul a fost în permanenţă în contact cu experţii Comisiei Europene şi a oferit de fiecare dată atât clarificări, cât şi argumente. Din păcate, am constatat că acestea au fost pur şi simplu ignorate. Nu putem fi de acord cu stabilirea unor recomandări suplimentare prin care se cere să ignorăm reguli constituţionale şi să acceptăm ceea ce niciun alt stat membru nu ar putea accepta. O astfel de solicitare face imposibil de atins obiectivele Mecanismului de Cooperare şi Verificare, în condiţiile în care regulile se schimbă din mers”, a declarat Dăncilă la începutul şedinţei de guvern.
 

×
Subiecte în articol: premier viorica dancila raport raport MCV
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close