Antena 3 CNN Politică Neînţelegeri între liderii coaliţiei: UDMR nu vrea reorganizarea teritorială propusă de PDL

Neînţelegeri între liderii coaliţiei: UDMR nu vrea reorganizarea teritorială propusă de PDL

Neînţelegeri între liderii coaliţiei: UDMR nu vrea reorganizarea teritorială propusă de PDL
14 Iun 2011   •   11:31

Negocierile din Coaliţie pe tema reorganizării administrativ-teritoriale a României au eşuat. Liderii coaliţiei nu au reuşit să ajungă la o înţelegere. Reprezentanţii UDMR au susţinut că nu au sprijin în teritoriu pentru proiectul PDL.

"Liderii UDMR nu au acceptat proiectul PDL, spunând că nu au susţinere din teritoriu", au declarat surse participante la discuţie agenţiei Mediafax.


Unii democrat-liberali consideră că s-a făcut o greşeală atunci când secretarul general al partidului, Ioan Oltean, a declarat că Executivul ar dori să-şi asume răspunderea pe un astfel de act normativ.

În cazul în care s-ar asuma răspunderea, ar exista riscul ca Guvernul să cadă la o eventuală moţiune de cenzură a opoziţiei, susţin membrii PDL.

Nici premierul Emil Boc şi nici ceilalţi membrii ai PDL nu au dorit să facă vreo declaraţie în legătură cu concluziile şedinţei de luni a coaliţiei.


În timp ce PDL susţine reorganizarea în opt regiuni, liderii UDMR vor 16 zone. De asemenea, membrii UDMR vor ca Harghita, Covasna şi Mureş să fie administate de o singură autoritate.

 


Vineri, vicepremierul Marko Bela a declarat că a discutat cu premierul Emil Boc despre propunerea de reorganizare administrativă făcută publică de Ioan Oltean şi a aflat că "nu este vorba despre o poziţie a PDL", ci probabil de o propunere a lui Oltean.


Marko Bella a precizat că reprezentanţii UDMR susţin propunerea înfiinţării a 16 entităţi administrative, subliniind că în coaliţie nu este cristalizat la ora actuală "un proiect bine închegat şi corelat".

Tot vineri, Ioan Oltean a spus că formula pe care actualii guvernanţi o propun este trecerea de la 41 de judeţe la opt, ceea ce se înscrie în parametrii europeni şi răspunde şi cerinţelor de absorbţie a fondurilor europene.

Sâmbătă, premierul Emil Boc a menţionat că viziunea partidului său pentru reorganizarea administrativă a ţării porneşte de la comasarea judeţelor şi a precizat că forma finală a proiectului va fi decisă în coaliţie.


 





×
Subiecte în articol: coalitie
Parteneri
Ciclonul care a făcut ravagii în Europa ajunge în România
x close