Antena 3 CNN Politică Nica: Dacă Băsescu semnează revocarea, în 30 de minute miniştrii PSD demisionează

Nica: Dacă Băsescu semnează revocarea, în 30 de minute miniştrii PSD demisionează

Nica: Dacă Băsescu semnează revocarea, în 30 de minute miniştrii PSD demisionează
30 Sep 2009   •   11:12

PDL are la îndemână retragerea cererii de revocare a ministrului de Interne, iar preşedintele Traian Băsescu cheia de deblocare a crizei politice prin respingerea acestei cereri, a declarat miercuri ministrul Internelor, social-democratul Dan Nica. El a ţinut să anunţe că miniştrii PSD îşi vor da demisia din guvern la 30 de minute după ce şeful statului va face cunoscută semnarea cererii de remaniere. Până atunci, toţi miniştrii social-democraţii se vor deplasa la Palatul Victoria pentru a participa la şedinţa de guvern, un semnal de imagine menit să demonstreze că PSD tratează separat problema guvernării şi gestionării României de actualul conflict politic.

"Împreună cu miniştrii PSD, am decis să participăm, astăzi, la şedinţa de Guvern pentru că datoria noastră este să asigurăm buna guvernare a ţării, în limita capacităţilor pe care le avem. Aceasta este conduita şi modul nostru de acţiune: responsabilitate şi seriozitate în lucrurile care ţin de România", a declarat Dan Nica.


NICA: DEMISIONĂM ÎN 30 DE MINUTE DE LA SEMNAREA REVOCĂRII



Nica a criticat afirmaţiile lui Videanu din această dimineaţă, acuzând PDL că a aruncat ţara în criză cu consecinţe grave, iar acum o bâlbâiesc.

?Aţi declanşat această criză politică printr-o măsură care este total la nelalocul ei, total nejustificată. Aveţi datoria domnule Boc să reveniţi la normalitate aşa cum erau lucrurile înainte de ziua de luni? a cerut Nica.

Ministrul a avertizat că în cazul în care şeful statului nu va ţine cont de apelul său şi va proceda la semnarea cererii de remaniere, miniştrii PSD îşi vor depune demisia la 30 de minute după anunţarea publică a acestui gest.

"Premierul Boc şi cu cei din PDL au la îndemână soluţia, care este clară şi simplă, care este revenirea la situiaţia de normalitate şi retragerea cererii de revocare. În absenţa acestei măsuri, în momentul în care cererea de revocare este semnată, vă reafirm, pentru a înlătura intoxicarea jalmnică pe care tot o fac cei de la PDL şi căreia îi cădeţi victimă, şi îmi cer scuze pentru acest lucru, miniştrii, în frunte cu cei pe care îi vedeţi aici, au o decizie fermă care este una categorică: în 30 de minute de la anunţare îşi vor depune demisia pentru că nu putem fi părtaşi la un act care ţine de destabilizarea României şi aruncarea intereselor românilor la coşul de gunoi", a spus Nica.

El a reafirmat că cei care se fac vinovaţi de declanşarea crizei sunt premierul Boc şi preşedintele Traian Băsescu.

"Această criză poate fi deblocată în absenţa unei decizii a preşedintelui Băsescu, de care depinde intrarea în normalitate ca urmare a faptului că propunerea de revocare se află la domnia sa", a mai spus Nica.

Miniştrii PSD au fost convocaţi la sediul partidului, la aceeaşi oră la care Nica a făcut aceste declaraţii, pentru a participa la o şedinţă cu membrii conducerii partidului.

Cu jumătate de oră înainte de declaraţiile lui Nica, ministrul Muncii, Marian Sârbu anunţa că miniştrii PSD şi-au scris demisiile imediat după decizia CEx de a-l susţine pe Dan Nica la şefia MAI.

"Demisia este scrisă şi semnată din clipa în care s-a luat decizia în CEx. Asta e doar o problemă formală. Ce se va decide în continuare, pe baza disciplinei de partid, noi vom face", a spus Sârbu, care a adăugat că, după declaraţia lui Dan Nica, vor merge împreună la şedinţa de Guvern.
"Încă nu suntem în opoziţie. Ne vom depune demisia în clipa în care va fi remaniat Dan Nica. Până atunci suntem pe funcţie, membri ai Guvernului şi avem responsabilităţi instituţionale", a explicat Sârbu.

Declaraţiile vin pe fondul tensiunilor provocate de propunerea primului ministru Emil Boc de remaniere a lui Nica. Liderii democrat-liberali au acuzat, marţi, conducerea PSD că generează o criză politică prin refuzarea unui dialog, dar au oferit social-democraţilor un nou răgaz până la ora 15:00 pentru a veni cu un înlocuitor pentru Nica la Interne.

Marius Vulpe, Antena3.ro


×
Subiecte în articol: Dan Nica declaraţie ministru
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close