Antena 3 CNN Politică Parlamentarii se luptă pentru privilegii personale. Cer indemnizaţii crescute, după ce şi-au votat cu două mâini pensiile speciale

Parlamentarii se luptă pentru privilegii personale. Cer indemnizaţii crescute, după ce şi-au votat cu două mâini pensiile speciale

Parlamentarii se luptă pentru privilegii personale. Cer indemnizaţii crescute, după ce şi-au votat cu două mâini pensiile speciale
Sursa foto: Foto: Agerpres
23 Dec 2015   •   08:48
Aleşii se luptă pentru privilegii personale. Enervaţi că preşedintele şi premierul ar urma să primească mai mulţi bani, parlamentarii cer şi ei indemnizaţii crescute. Asta după ce săptămâna trecută au revoltat o ţară întreagă când şi-au votat cu două mâini pensii speciale.

În timp ce veniturile aleşilor cresc, reprezentanţii salariaţilor şi ai pensionarilor spun că s-a depăşit limita bunului simţ pentru că sunt oameni care trăiesc în sărăcie cruntă. 
 
Vicepreşedintelui Camerei Deputaţilor, Florin Iordache, i se pare normală şi o creştere a salariilor, în condiţiile în care el câştigă lunar 14.000 de lei. Mai mult, potrivit site-ului oficial al Camerei Deputaţilor niciunul dintre aleşi NU primeşte mai puţin de 5.000 de lei. 
 
În prezent, un deputat câştigă 5.400 lei pe lună, un membru al Birou Permanent în Camera Deputaţilor, aproape 14 mii de lei, iar preşedinte Camerei, aproape 16 mii. Un senator fără funcţie de conducere primeşte 5.465 de lei, un preşedinte de comisie 5.900 lei, un membru în Birou Permanent aproape 14 mii de lei, iar preşedintele Senatului ajunge la aproape 16 mii de lei pe lună. 
 
Reprezentanţii salariaţilor şi ai pensionarilor sunt revoltaţi că parlamentarii vor o nouă majorare, după ce şi-au acordat şi pensii speciale. 
 
Ordonanţa care a declanşat tot circul va fi dezbătută în sesiunea parlamentară următoare.
 

×
Subiecte în articol: parlamentari pensii speciale
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close