Antena 3 CNN Politică PD şi PLD formează un nou partid: Partidul Democrat Liberal

PD şi PLD formează un nou partid: Partidul Democrat Liberal

PD şi PLD formează un nou partid: Partidul Democrat Liberal
03 Dec 2007   •   19:15
Democraţii şi liberal-democraţii se unesc şi formează Partidul Democrat Liberal. Anunţul a fost făcut de Emil Boc şi Theodor Stolojan, după o întâlnire de taină cu preşedintele Traian Băsescu, spun mai multe surse. "Am decis să ducem până la capăt proiectul politic al Alianţei D.A", a declarat Emil Boc, precizând că noul partid rămâne fidel programului lansat în 2004, de Traian Băsescu. Preşedintele PDL-ului va fi liderul democrat Emil Boc, iar Theodor Stolojan va fi vicepreşedinte. Pe lângă preşedintele PLD, va mai exista un vicepreşedinte, desemnat de democraţi.

Potrivit unor surse democrate, citate de Mediafax, cel de-al doilea vicepreşedinte al viitorului partid va fi Vasile Blaga, secretarul general al PD. Noul partid va fi afiliat la PPE şi va păstra în interiorul lui atât curentul popular, cât şi pe cel liberal, au anunţat cei doi lideri. Miercuri vor fi convocate structurile de conducere ale celor două partide, pentru a le fi prezentat proiectul noului partid. Cele două formaţiuni vor convoca congrese în ianuarie 2008. ?Ceea ce nu am putut realiza cu petro-liberalii domnului Tăriceanu, vom realiza împreună cu domnul Stolojan", a declarat Emil Boc.

La prezidiu au fost prezenţi, pe lângă cei doi lideri, preşedintele executiv al PD, Adriean Videanu, vicepreşedintele Cezar Preda, secretarul executiv Elena Udrea, senatorul Radu Berceanu şi liberal-democraţii Gheorghe Flutur, Valeriu Stoica, Florin Popescu, Raluca Turcan, Gabriel Sandu.

REACŢII:
Comasarea PD şi PLD nu pare să-i surprindă pe liderii celorlate partide parlamentare.

Victor Ponta, vicepreşedinte PSD: "Partidul Democrat Liberal este un partid prezidenţial"
Prima reacţie a venit din partea vicepreşedintelui PSD Victor Ponta. Fuziunea era previzibilă, în opinia sa, şi nu schimbă nimic pentru PSD. ?Până la urmă, această fuziune poate aduce şi un lucru bun pentru cetăţeni dacă se cristalizează. În contextul unui partid mare de stânga - PSD - şi a unui partid mare de dreapta - partidul prezidenţial - oamenii vor alege mult mai uşor?, a declarate el.

Raluca Turcan, vicepreşedinte PLD: "Scena politică are nevoie de o clarificare.
De cealaltă parte a baricadei, liberal-democrata Raluca Turcan a explicat că decizia anunţată în această seară este rezultatul nevoii de schimbare din politica românească. ?Scena politică are nevoie de o clarificare. Trebuie să se formeze două forţe politice puternice, una pe dreapta şi una pe stânga?, a precizat vicepreşedintele PLD.

Lucian Bolcaş, vicepreşedinte PRM: "Nu este o surpriză"
Vicepreşedintele PRM Lucian Bolcaş consideră că apariţia noului partid drept nu este surprinzătoare. ?Este o acţiune temerară în peisajul politic agitat, dar nu este surprinzătoare, având în vedere că desprinderea din PNL a unor oameni care nu au niciun fel de doctrină politică sau crez politic s-a făcut sub imperiul dorinţei de a se ataşa unui partid care, aparent, la momentul acesta, deţine o anume popularitate?, atacat Bolcaş.

Vicepreşedintele PNL Norica Nicolai: "Mă aşteptam la o alianţă, nu la o fuziune"
Deşi în ultima vreme au fost vehiculate tot mai multe informaţii despre o eventuală contopire a PD cu PLD, vicepreşedintele PNL Norica Nicolai s-a declarat surprinsă de formula aleasă. ?Nu aşteptam să existe o fuziune. Mă aşteptam la o alianţă?, dar probabil se doreşte refacerea proiectului politic al Alianţei Dreptate şi Adevăr?, a opinat Norica Nicolai.

LUDOVIC ORBAN: BĂSESCU A ORDONAT, BOC ŞI STOLOJAN AU EXECUTAT -
EMIL BOC: PD VA FORMA UN NOU PARTID ÎMPREUNĂ CU PLD -

Antena3.ro

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close