Antena 3 CNN Politică PDL boicotează referendumul şi cere alegătorilor să nu meargă la vot. Ponta: Boicotarea este penală

PDL boicotează referendumul şi cere alegătorilor să nu meargă la vot. Ponta: Boicotarea este penală

PDL boicotează referendumul şi cere alegătorilor să nu meargă la vot. Ponta: Boicotarea este penală
Sursa foto: Foto: Mediafax
de S.T.    |    24 Iul 2012   •   12:31

În Şedinţa Colegiului Director al Partidului Democrat Liberal s-a decis, marţi, la Palatul Parlamentului, boicotarea referendumului din 29 iulie.

UPDATE 14:20- Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu a declarat că decizia PDL de a boicota referendumul reprezintă un atentat la democraţie.

În opinia lui Tăriceanu, Traian Băsescu este "un om terminat".

UPDATE 13:50- Premierul Victor Ponta susţine că boicotarea referendumului pentru demiterea lui Traian Băsescu este ilegală.

Ponta a declarat, marţi, că Traian Băsescu şi PDL acţionează neconstituţional şi infracţional, deoarece legea prevede că împiedicarea prin orice mijloace a dreptului de a participa la referendum se pedepseşte cu închisoare de la şase luni la cinci ani şi interzicerea unor drepturi.

Premierul Victor Ponta a afirmat că decizia PDL de a boicota referendumul încheie "legenda lui Băsescu cel curajos, care se prezintă în faţa poporului" şi dovedeşte că preşedintele suspendat este "un laş şi un mincinos".


PDL propune alegătorilor să nu meargă la urne.  PDL a decis totodată să nu îşi retragă reprezentanţii din secţiile de votare.

Alături de preşedintele PDL, Vasile Blaga, şi ceilalţi membri ai Biroului Permanent Naţional al partidului, la reuniunea care s-a desfăşurat cu uşile închise au participat liderii organizaţiilor judeţene ale democrat-liberalilor şi europarlamentari PDL.

Decizia a a boicota referendumul pentru demiterea lui Traian Băsescu a fost luată cu o singură abţinere.

Citeşte şi:

PDL-iştii se tem de popor. Radu F. Alexandru: Singura soluţie este boicotul referendumului

×
Subiecte în articol: referendum pdl Victor Ponta
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close