Antena 3 CNN Politică Ponta: Coabitez cu preşedintele care îşi respectă atribuţiile. Băsescu pare că nu vrea să le respecte

Ponta: Coabitez cu preşedintele care îşi respectă atribuţiile. Băsescu pare că nu vrea să le respecte

Ponta: Coabitez cu preşedintele care îşi respectă atribuţiile. Băsescu pare că nu vrea să le respecte
Sursa foto: Foto: INTACT Images
de S.T.    |    15 Aug 2012   •   21:24

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, întrebat despre afirmaţiile lui Crin Antonescu, că el poate coabita, ca premier, cu orice preşedinte care îşi respectă atribuţiile constituţionale, precizând că Traian Băsescu nu şi le-a respectat şi pare că nu vrea să şi le respecte.

"Eu am spus foarte clar că eu pot să coabitez şi cu Băsescu şi cu orice preşedinte cu condiţia să-şi respecte atribuţiile constituţionale. Din păcate Traian Băsescu nu şi le-a respectat şi se pare că nici nu vrea să şi le respecte (...) Eu, ca prim-ministru, coabitez cu orice preşedinte care îşi respectă atribuţiile constituţionale. Din păcate, Traian Băsescu nu şi le-a respectat, de aia a şi fost suspendat", a spus Ponta, citat de Mediafax.

Preşedintele în exerciţiu, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, răspunzând unei întrebări, că nu este preocupat de modul în care premierul Victor Ponta şi preşedintele suspendat, Traian Băsescu, pot coabita.

Premierul Victor Ponta afirmă, într-un interviu acordat ziarului The Guardian, că este dispus "să coabiteze" cu preşedintele Traian Băsescu dacă acesta va respecta rolul pe care i-l conferă Constituţia.

Întrebat ce se va întâmpla, dacă revine la Cotroceni, cu Victor Ponta şi cu Crin Antonescu, Traian Băsescu a răspuns că statul român are mecanismul coabitării.

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close