Antena 3 CNN Politică Probleme cu denumirea alianţei care formează guvernul. Constantin: Aşteptăm rezultatul contestaţiei la BEC, dacă nu e favorabilă, încercăm altă alianţă

Probleme cu denumirea alianţei care formează guvernul. Constantin: Aşteptăm rezultatul contestaţiei la BEC, dacă nu e favorabilă, încercăm altă alianţă

Probleme cu denumirea alianţei care formează guvernul. Constantin: Aşteptăm rezultatul contestaţiei la BEC, dacă nu e favorabilă, încercăm altă alianţă
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    04 Mar 2014   •   11:55
Update 14.12 - Preşedintele PC, Daniel Constantin, a declarat, marţi, că PC aşteaptă rezultatul contestaţiei depuse la BEC privind USD, iar, dacă nu va fi favorabilă, se va încerca varianta unei noi alianţe, arătând că problema nu este în privinţa siglei, ci a denumirii, astfel că se va găsi o soluţie.
 
"O să mă văd cu domnul prim-miniatru, dar nu neapărat pe tema acesta (a USD - n.r). Nici nu ştiu dacă va fi acum întâlnirea aceasta", a spus Constantin întrebat dacă se întâlneşte cu Victor Ponta pe tema USD.
 
El a spus că PC aşteaptă decizia la contestaţia depusă şi crede că există suficiente argumente pentru a fi favorabilă.
 
"Dacă nu se va soluţiona favorabil contestaţia, vom încerca chiar şi astăzi varianta unei noi alianţe. Dacă nici acest lucru nu va merge, atunci vom gândi şi alte soluţii de comun acord", a explicat Constantin.
 
El a mai arătat că nu este o problemă în privinţa siglei USD, ci în legătură cu denumirea. "Am înţeles că nu este o problemă de siglă, ci ca denumire este o problemă şi vom căuta soluţii, nu cred că este o problemă", a adăugat liderul PC.
 
Liderul PC a adăugat că nu a luat în calcul varianta participării pe listele PSD şi că o variantă mai bună este să se meargă pe listele unei alianţe.
________________________________________

Ştirea iniţială 11.55

Victor Ponta, Daniel Constantin şi Gabriel Oprea se întâlnesc la Guvern, pentru a decide sub ce nume vor candida la europarlamentare. 
 
Asta după ce ieri, Biroul Electoral Central a respins înregistrarea USD pe motiv că o astfel de denumire a mai existat şi în 1996. 
 
Cel mai probabil noua alianţă se va numi PSD, iar candidatii PC şi UNPR ar trebui să se înscrie în PSD. Conservatorii însă se opun.

O alianţă cu numele de Uniunea Social-Democrată a mai candidat pentru alegerile Parlamentare în urmă cu 18 ani, motiv pentru care Biroul Electoral Central a respins înregistrarea formaţiunii electorale. 
 
Legea spune că numele nu mai poate fi utilizat de nicio altă alianţă, indiferent de tipul alegerilor.
 
Daca numele USD nu va mai putea fi folosit, atunci cele 3 partide, PSD, PC şi UNPR vor trebui să găseascaă o altă denumire sub care să candideze la europarlamentare. 
 
"Cred că ar trebui să găsim o formulă de alianţă, dacă aceaată alianţă nu va trece. Dar eu sunt convins că nu există motive întemeiate să nu treacă o eventuală contestaţie a noastră în care să aducem argumente", a spus preşedintele PC, Daniel Constantin.
 
Protocolul alianţei electorale Uniunea Social-Democrată pentru alegerile europarlamentare a fost semnat de Victor Ponta, Gabriel Oprea şi Daniel Constantin pe 10 februarie.  

×
Subiecte în articol: Victor Ponta Gabriel Oprea USD
Parteneri
Benzina și motorina se scumpesc considerabil de la 1 iulie!
x close