Antena 3 CNN Politică Reacţia ambasadelor după votul din senat privind arestarea lui Şova

Reacţia ambasadelor după votul din senat privind arestarea lui Şova

Reacţia ambasadelor după votul din senat privind arestarea lui Şova
26 Mar 2015   •   00:21

Ambasadele au reacţionat imediat după votul din Senat privind arestarea lui Şova. La unison, misiunile diplomatice ale Statelor Unite, Marii Britanii şi Olandei au atras atenţia că imunitatea nu trebuie folosită ca scut şi că o persoană suspectată de corupţie trebie să răspundă în faţa legii.

Imediat după ce senatorii l+au scăpat de arestare pe senatorul Dan Şova , ambasada Statelor Unite a transmis că anchetarea cazurilor de corupţie nu ar trebuie să fie oprită şi că reducerea acestui fenomen este vitală pentru dezvoltarea României.

"Nu comentăm cu privire la cazuri individuale, dar considerăm că un principiu de bază al democraţiei este faptul că toţi oamenii sunt egali în faţa legii. Imunitatea parlamentară nu trebuie folosită abuziv pentru a evita tragerea la răspundere a unor persoane" au declarat oficialii americani într-un comunicat.

Ambasada britanică a transmis şi ea că monitorizează evoluţiile din domeniul justiţiei, inclusiv deciziile Parlamentului în ceea ce priveşte imunitatea parlamentară. Pe un ton ceva mai apăsat, ambasada Olandei a anunţat că urmăreşte cu îngrijorare ultimele evenimente din Parlament. "Ambasada Olandei urmăreşte cu îngrijorare şi cu surprindere evoluţiile privind ridicarea imunităţii, în special date fiind recentele promisiuni ale partidelor politice privind angajamentul de a lupta împotriva corupţiei. Credem cu tărie că legea se aplică tuturor, în acelaşi fel."

×
Subiecte în articol: dan sova ambasada
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close