Antena 3 CNN Campanii Romania la vot Sondaj INSCOP. După prima săptămână de campanie electorală, în turul 1 al alegerilor prezidenţiale favorit este Victor Ponta

Sondaj INSCOP. După prima săptămână de campanie electorală, în turul 1 al alegerilor prezidenţiale favorit este Victor Ponta

Sondaj INSCOP. După prima săptămână de campanie electorală, în turul 1 al alegerilor prezidenţiale favorit este Victor Ponta
Sursa foto: Foto: INTACT Images
de S.T.    |    15 Oct 2014   •   13:40

Victor Ponta va câştiga alegerile prezidenţiale, cu un avans de 7 procente faţă de Klaus Iohannis arată datele ultimului sondaj INSCOP, dat publicităţii miercuri.

Potrivit barometrului, Ponta se va detaşa din primul tur de Iohannis cu 10 procente şi va primi 40,6% din voturi, iar în turul doi, analiştii spun că Victor Ponta ar putea întruni 57% din sufragii, în timp ce Klaus Iohannis va fi votat doar de 43% dintre români. 

Pe locul 3, la mare distanţă, se află Elena Udrea cu 6,7%, urmată 6,2% de Călin Popescu Tăriceanu. Locul 5 este împărţit de Teodor Meleşcanu şi Monica Macovei, ambii cu 4,6%.

În turul doi prezenţa la vot ar creşte cu aproximativ 7% arată datele sondajului, până la 65 de procente. Conform datelor, Victor Ponta ar câştiga alegerile cu 53,5%, în timp ce Klaus Iohannis va reuşi să strângă doar 46,5% din voturi.

Barometrul "INSCOP-ADEVĂRUL despre România" a fost realizat de INSCOP Research la comanda Adevărul. Chestionarele au fost aplicate în 40 de judeţe şi Municipiul Bucureşti.

Sondajul a fost realizat în perioada 2 - 8 octombrie 2014, pe 1095 de persoane şi are o eroare de plus minus 3%.

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close