Antena 3 CNN Politică S-a pornit tăvălugul arestărilor. Deputaţii Marko Attila şi Cătălin Teodorescu află azi dacă vor merge la închisoare

S-a pornit tăvălugul arestărilor. Deputaţii Marko Attila şi Cătălin Teodorescu află azi dacă vor merge la închisoare

S-a pornit tăvălugul arestărilor. Deputaţii Marko Attila şi Cătălin Teodorescu află azi dacă vor merge la închisoare
de O.P.    |    26 Noi 2014   •   06:13

 Deputaţii Marko Attila şi Cătălin Teodorescu ar putea afla azi dacă vor fi arestaţi în dosarul despăgubirilor ilegale pentru apropiatul Elenei Udrea.
Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor va lua în dezbatere cererile DNA de arestare emise pe numele lor.

În plus, Marko Attila ar putea să ajungă direct la închisoare înainte ca Parlamentul să se pronunţe în privinţa arestării preventive. Curtea de Apel Ploieşti se va pronunţa azi în recurs, după ce deputatul UDMR a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare, tot într-un dosar de retrocedări ilegale.

În dosarul Alinei Bica a fost arestată şi fosta şefă ANRP Crinuţa Dumitrean, iar Oana Vasilescu, o altă membră a comisiei de retrocedări, a fost eliberată sub control judiciar.

Magistratii Curtii Supreme au decis sa o trimita pe Crinuta Dumitrean dupa gratii pentru 30 de zile. Fosta şefă ANRP, care era si şefă în comisia Centrală pentru Despăgubiri, a aprobat despagubirea lui Stelian Gheorghe pentru un teren supraevaluat. Oana Vasilescu, o alta membra a comisiei, a fost pusa sub control judiciar.

Alina Bica, arestata preventiv de 3 zile in acelasi dosar, a fost suspendata din Magistratura iar presedintele Traian Basescu i-a semnat decretul de eliberare din functia de sef al DIICOT.

Pana acum sunt arestate 5 persoane in acest dosar, printre care Crinuta Dumitrean, care a fost arestata astazi, si Alina Bica, arestata si ea preventiv pentru 30 de zile, fiind acuzata de abuz in serviciu. De asemenea, sunt alte 2 persoane care sunt cercetate sub control judiciar. Una dintre este chiar Oana Vasilescu, cea care a fost astazi la ICCJ si a dat declaratii in sala de judecata.

Alina Bica este acuzata ca in 2010, pe cand era secretar de stat in Ministerul Justitiei si membra a Comisiei Centrale pentru Despagubiri, ar fi aprobat ilegal, impreuna cu Oana Vasilescu si Crinuta Dumitrean, acordarea unei despagubiri pe numele lui Stelian Gheorghe, apropiat al lui Dorin Cocos, pentru un teren de 13 hectare din zona Plumbuita, supraevaluat cu 61 de milioane de euro.

Si numele deputatilor Marko Attila şi Cătălin Teodorescu apar in acelasi dosar.

Cazurile celor doi vor fi votate în plen săptămâna viitoare.

Ei au făcut parte, alături de Alina Bica, din aceeaşi comisie a ANRP care a acordat despăgubiri de 90 de milioane de euro pentru un teren care valora doar 30 de milioane. Marko Attila ar putea să ajungă direct la închisoare înainte ca Parlamentul să se pronunţe în privinţa arestării preventive. Curtea de Apel Ploieşti se va pronunţa azi în recurs, după ce deputatul UDMR a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare, tot într-un dosar de retrocedări ilegale.

×
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close