Antena 3 CNN Politică Sentință-bombă pentru UDMR. Ce trebuie să facă formațiunea maghiară

Sentință-bombă pentru UDMR. Ce trebuie să facă formațiunea maghiară

Sentință-bombă pentru UDMR. Ce trebuie să facă formațiunea maghiară
Sursa foto: foto: captura video
13 Feb 2018   •   13:12

Tribunalul Cluj obligase formaţiunea maghiară, în decembrie, printr-o hotărâre în primă instanţă, să comunice o serie de informaţii publice.

UDMR a fost dată în judecată de Asociaţia Átlátszó Erdély Egyesület, după ce Uniunea a refuzat să comunice informaţii detaliate despre gestionarea banilor publici.

Acum, sentinţa a devenit definitivă, după ce formaţiunea maghiară nu a formulat recurs în termen legal, relatează portalul de investigații Atlatszo Erdely, citat de hotnews.ro.

Portalul, editat de Asociația Atlatszo Erdely Egyesulet (denumirea înseamnă Transilvania transparentă), a dorit să afle cum au fost cheltuiți cei 28 de milioane de euro primiți de la bugetul de stat al României în ultimii 6 ani, sumă pe care UDMR a primit-o în calitate de reprezentant al comunității maghiare din România.

Instanța a apreciat că UDMR reprezintă o organizație neguvernamentală de utilitate publică având în vedere că desfășoară sistematic și preponderent activități în interesul colectivității maghiare din România și este finanțată pentru realizarea acestor activități din bani publici.

 

×
Subiecte în articol: UDMR Kelemen Hunor
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close