Antena 3 CNN Politică SURSE: Traian Băsescu va fi anchetat şi în dosarul "Flota"

SURSE: Traian Băsescu va fi anchetat şi în dosarul "Flota"

SURSE: Traian Băsescu va fi anchetat şi în dosarul "Flota"
Sursa foto: Foto: Agerpres
30 Dec 2014   •   14:15
UPDATE: Fostul preşedinte Traian Băsescu ar putea fi anchetat şi în dosarul "Flota", după ce procurorii au redeschis dosarul în care Gabriela Vrânceanu Firea îl acuză pe Băsescu de şantaj. 
 
Corespondentul Antena 3, Ana Maria Roman, explică: "Anchetatorii vor efectua acte de cercetare penală în fiecare dosar penal, aşadar urmează ca Traian Băsescu să fie chemat la audieri în legătură cu acuzaţiile care i se aduc de către Gabriela Firea. Deocamdată, urmărirea penală este începută in rem, însă dacă anchetatorii aduc probele necesare în vederea unei acuzări in personam, atunci acest lucru se va întâmpla, iar Traian Băsescu va fi urmărit penal. Urmează să vedem ce se întâmplă şi în dosarul Flota. Acolo s-au dat ordonanţe de neîncepere a urmăririi penale în legătură cu celelalte persoane, singura persoană care a mai rămas cercetată în dosar a rămas Traian Băsescu.
 
---

Procurorii au redeschis dosarul în care Traian Băsescu, la acel moment preşedinte al României, o avertiza pe Gabriela Firea că este posibil să nu îşi găsească soţul acasă. 

Ancheta a fost suspendată, întrucât Traian Băsescu beneficia de imunitate.

Avocatul Gabrielei Firea în acest dosar, Lucian Bolcaş, a explicat, în direct la Antena 3, că aceasta este o măsură normală.
 
"Mi se pare că este o soluţie normală, luată imediat după încetarea mandatului de preşedinte a învinuitului Traian Băsescu, urmează să se adminsitreze probatoriile, problema este că va fi chemat şi domnul Traian Băsescu, în calitate de făptuitor, pentru a da declaraţii. Sau cum îi plăcea domniei sale să spună, să îşi dovedească nevinovăţia."
 
"Doamna Firea s-a referit la o declaraţie publică a domnului Traian Băsescu, prin care spunea că, în condiţiile în care îşi continuă activitatea în comisia Nana, s-ar putea să nu îşi mai găsească soţul acasă, pentru că se întâmplă nenumărate lucruri pe moşia acestuia. Pentru o femeie, care este şi mamă, a fi ameninţată cu lipsa fortuită a soţului este cea mai directă ameninţare", a reamintit Bolcaş. 
 

×
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close