Antena 3 CNN Politică Va demara Ponta suspendarea președintelui în caz că acesta a încălcat Constituția? Vezi aici răspunsul premierului

Va demara Ponta suspendarea președintelui în caz că acesta a încălcat Constituția? Vezi aici răspunsul premierului

Va demara Ponta suspendarea președintelui în caz că acesta a încălcat Constituția? Vezi aici răspunsul premierului
de S.T.    |    07 Mai 2014   •   12:18

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, că NU va demara procedurile pentru suspendarea lui Traian Băsescu în cazul în care Curtea Constituțională va decide pe 21 mai că președintele a încălcat Constituția.

Întrebat dacă va demara suspendarea președintelui, Victor Ponta a spus "Nu. Dacă CC decide şi eu sper că aşa se va întâmpla, dar nu pot să mă pronunţ eu, doar domnul Zegrean se poate antepronunţa, eu nu am voie să mă antepronunţ. Pe 21 mai se decide acest lucru. Dacă Curtea Constituţională va decide că preşedintele ţării, aşa cum sunt judecătorii, procurorii, ambasadorii, militarii, înalţii funcţionari, are drept de vot, dar nu are voie să facă campanie electorală, evident că până şi domnul Băsescu trebuie să respecte această decizie a Curţii Constituţionale să nu încalce Constituţia. Dar asta putem să stabilim pe 21, în funcţie de decizia Curţii Constituţionale".


Vă reamintim că Guvernul a transmis marţi Curţii Constituţionale sesizarea privind dreptul preşedintelui de a participa la campania electorală.

×
Subiecte în articol: Victor Ponta
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close