Antena 3 CNN Politică Veşti proaste pentru politicieni. Condamnaţii pentru abuz în serviciu şi conflict de interese pot rămâne fără avere

Veşti proaste pentru politicieni. Condamnaţii pentru abuz în serviciu şi conflict de interese pot rămâne fără avere

Veşti proaste pentru politicieni. Condamnaţii pentru abuz în serviciu şi conflict de interese pot rămâne fără avere
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    18 Aug 2017   •   16:07

Guvernul a aprobat, vineri, în şedinţă, un proiect de lege care transpune în legislaţia românească directiva europeană privind confiscarea extinsă.

Astfel, condamnaţii pentru infracţiunile de serviciu - delapidare, abuz în serviciu, conflict de interese, obţinere ilegală de fonduri - îşi vor pierde toată averea dobândită în ultimii cinci ani, de dinaintea deciziei instanţei de condamnare, dacă prin astfel de fapte a fost obţinut un folos material, iar persoana în cauză este condamnată la închisoare pe o perioadă de cel puţin patru ani.

„A fost aprobat un proiect de lege de modificare şi completare a unor acte normative din domeniul penal, destinat transpunerii unor prevederi din două directive ale Uniunii Europene. Proiectul elaborat de Ministerul Justiţiei va fi transmis spre dezbatere şi adoptare Parlamentului. Proiectul de lege are în vedere exclusiv transpunerea unor prevederi din două directive ale Uniunii Europene: Directiva 2014/42/UE a Parlamentului European şi a Consiliului din 3 aprilie 2014 privind îngheţarea şi confiscarea instrumentelor şi produselor infracţiunilor săvârşite în Uniunea Europeană, precum şi Directiva 2016/343/UE a Parlamentului European şi a Consiliului din 9 martie 2016 privind consolidarea anumitor aspecte ale prezumţiei de nevinovăţie şi a dreptului de a fi prezent la proces în cadrul procedurilor penale”, informează Executivul.

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close