Antena 3 CNN Actualitate 2014, an bun pentru români. Iată lista românilor de care suntem mândri

2014, an bun pentru români. Iată lista românilor de care suntem mândri

2014, an bun pentru români. Iată lista românilor de care suntem mândri
de S.T.    |    27 Dec 2014   •   14:53

2014 a fost un an bun pentru români. Cel puţin în ceea ce priveşte imaginea ţării peste graniţe.

Numele României a fost rostit de nenumărate ori în contexte pozitive. Să ne reamintim de performaţa Simonei Halep care a reprezentat ţara cu mândrie, sau la Salonul Internaţional de Inventică de la Geneva de anul acesta, unde românii au luat marele premiu şi alte 18 medalii de aur.

Actriţa Olimpia Melinte a fost nominalizată la prestigioasele Premii Goya, cunoscute şi ca Oscarurile spaniole. Dublul rol interpretat de Olimpia în filmul "Canibal" i-a adus laude în toată lumea, iar spaniolii au considerat-o una dintre revelaţiile anului în cinematografie. 

Pianistul Valentin Astănculesei a atras atenţia tuturor de 1 Decembrie. Valentin a cântat imnul naţional la un pian amplasat în gara din Amsterdam. Zeci de trecători s-au oprit să-l asculte şi l-au aplaudat încântaţi, însă mii de români au share-uit înregistrarea momentului pe Facebook. 

Samuel Bistrian este unul dintre românii despre care s-a scris pe larg în presa americană în 2014. De la ABC şi CBS la The San Francisco Chronicle sau The Chicago Tribune, jurnaliştii americani au fost impresionaţi de proiectul Roma Boots, jumătate afacere, jumătate act filantropic. Roma Boots este un brand de cizme de cauciuc. Pentru fiecare pereche vândută, o alta este donată copiilor săraci. Samuel a povestit că a primit prima pereche de cizme de cauciuc când avea şase ani, cu doi ani înainte de căderea regimului comunist în România. După Revoluţie, acesta a plecat în America, împreună cu părinţii şi cei 11 fraţi. De la lansarea Roma Boots, Samuel Bistrian a venit de mai multe ori în România pentru a aduce cizme copiilor nevoiaşi. 

×
Subiecte în articol: România Simona Halep
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close