Antena 3 CNN Actualitate 38 de parlamentari vor să legifereze DEFRIŞAREA INTEGRALĂ a pădurilor, în scopuri turistice. Ministrul Apelor şi Pădurilor, "trimis" în Sahara

38 de parlamentari vor să legifereze DEFRIŞAREA INTEGRALĂ a pădurilor, în scopuri turistice. Ministrul Apelor şi Pădurilor, "trimis" în Sahara

38 de parlamentari vor să legifereze DEFRIŞAREA INTEGRALĂ a pădurilor, în scopuri turistice. Ministrul Apelor şi Pădurilor, "trimis" în Sahara
Sursa foto: Foto: greenprophet.com
13 Iun 2014   •   18:49

38 de parlamentari români au semnat o iniţiativă legislativă prin care vor să permită tăierea integrală a pădurilor pentru a face loc unor hoteluri sau spa-uri.

Mai mult, unul dintre iniţiatorii legii o trimite să se mute în Sahara pe ministrul Apelor, Doina Pană, nemulţumit că aceasta a declarat că nu e de acord cu propunerea lui.

Mai exact, parlamentarii vor ca proprietarilor de terenuri forestiere să li se permită să defrişeze complet zona, pentru a face loc unor "structuri de primire turistică cu funcţiuni de cazare turistică, terenuri de recreere sau de agrement".

Important de precizat este faptul că zece dintre iniţiatorii legii sunt proprietari de terenuri forestiere.

"Sunt convinsă că au plecat de la bune intenţii, în sensul că vor să încurajeze turismul montan (...), dar nu au judecat impactul care s-ar produce. Eu nu-mi pot permite luxul să nu judec acest impact"
, a declarat ministrul Apelor şi Pădurilor, Doina Pană, într-o intervenţie telefonică la "Esenţial".

Deputatul PSD Marian Rădulescu a afirmat, într-o intervenţie telefonică la "La ordinea zilei", că proiectul este menit să încurajeze dezvoltarea turismului montan în România.



×
Subiecte în articol: Doina Pana
Parteneri
Companiile aeriene impun o nouă regulă pentru pasageri
x close