Antena 3 CNN Actualitate Acţiune de împădurire într-o localitate inundabilă din judeţul Galaţi. Sătenii au plantat pomi pe o zonă deluroasă de la marginea localităţii

Acţiune de împădurire într-o localitate inundabilă din judeţul Galaţi. Sătenii au plantat pomi pe o zonă deluroasă de la marginea localităţii

Acţiune de împădurire într-o localitate inundabilă din judeţul Galaţi. Sătenii au plantat pomi pe o zonă deluroasă de la marginea localităţii
05 Apr 2014   •   20:13

Peste 100 de mii de puieţi de salcâm au fost plantaţi la marginea unei localităţi inundabile din nordul judeţului Galaţi. Localnicii au venit împreună cu copiii lor la împădurirea zonei şi au fost coordonaţi de voluntarii unei fundaţii care se ocupă de acţiuni ecologice. 

Peste 400 de oameni din comuna Brăhăşeşti au ieşit împreună cu copiii la împădurirea zonei deluroase de la marginea localităţii lor.

Autorităţile locale vor să împădurească malurile de pământ, pentru a opriri eventualele alunecări de teren. Primăria a cumpărat puieţii, iar voluntarii de la Fundaţia Toflea au venit cu materialele şi uneltele necesare plantării.

Sătenii nu au uitat prin ce au trecut în timpul viiturii din 2007, când mulţi au rămas fără case. Apa a venit de pe versanţii golaşi şi a măturat totul în cale, până la Tecuci, la aproape 60 de kilometri.

Alături de părinţi şi profesori, copiii au învăţat cum se plantează copacii.

Fundaţia Toflea este implicată în acţiuni ecologice de amploare în zonă, cum ar fi consolidarea malurilor unor râuri, colectarea şi reciclarea gunoaielor, montarea de pubele şi informarea comunităţilor cu privire la importanţa menţinerii calităţii mediului.

×
Subiecte în articol: padure
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close