Antena 3 CNN Actualitate Adina Anghelescu, la Sinteza Zilei: Foarte ciudată această blândeţe cu care a fost tratată doamna Udrea astăzi

Adina Anghelescu, la Sinteza Zilei: Foarte ciudată această blândeţe cu care a fost tratată doamna Udrea astăzi

Adina Anghelescu, la Sinteza Zilei: Foarte ciudată această blândeţe cu care a fost tratată doamna Udrea astăzi
29 Ian 2015   •   22:29

Adina Anghelescu, jurnalistă specializată pe justiţie, a comentat în emisiunea Sinteza Zilei măsura de control judiciar impusă în cazul Elenei Udrea.

Controlul judiciar este cea mai uşoară dintre măsurile care îi puteau fi aplicate Elenei Udrea, a precizat Adina Anghelescu.

„Cristian David a fost luat pe sus, umflat pentru două denunţuri și nimic mai mult (…) și s-a obţinut arestarea lui preventivă. (…) Aici avem de a face cu spălarea de bani. Pentru spălarea de bani ai o pedeapsă de până la 10 ani, şi la data faptei era ministru... Foarte ciudată această blândeţe cu care a fost tratată doamna Udrea astăzi”, a declarat Adina Anghelescu.

Elena Udrea a fost pusă sub control judiciar pentru 60 de zile, respectiv până la 29 martie. Potrivit DNA, pe durata controlului judiciar, Elena Udrea trebuie să respecte mai multe obligaţii, una dintre acestea fiind să se prezinte la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia Naţională Anticorupţie, Secţia de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie şi la Secţia 2 Poliţie Bucureşti ori de câte ori este chemată.

De asemenea, ea trebuie să informeze de îndată DNA şi Secţia 2 Poliţie Bucureşti cu privire la schimbarea locuinţei şi să se prezinte la Secţia 2, conform programului de supraveghere întocmit de organul de Poliţie sau ori de câte ori este chemată.

Totodată, Udrea nu are voie să nu plece din Capitală decât cu încuviinţarea prealabilă a procurorului competent şi nici să se apropie de ceilalţi inculpaţi, alţi participanţi la comiterea infracţiunii, martorii din dosar şi să nu comunice cu aceştia direct sau indirect, pe nicio cale.

Elena Udrea a fost pusă sub învinuire pentru spălare de bani şi fals în declaraţii de avere şi a fost audiată mai bine de patru ore la DNA. Elena Udrea ştia de şpăgile pe care le lua fostul ei soţul ei, Dorin Cocoş, în dosarul Microsoft, spun procurorii. Mai mult, din declaraţiile de venit şi cele de avere din perioada 2009 - 2014, rezultă că Udrea a folosit o parte din bani pentru a şi cumpăra diferite bunuri pe care din salariul de ministru nu şi le-ar fi permis.

 

 

×
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close