Antena 3 CNN Actualitate Adio Carpaţi! Singura fabrică de ţigări din România, închisă din cauza bâlbelor statului (VIDEO)

Adio Carpaţi! Singura fabrică de ţigări din România, închisă din cauza bâlbelor statului (VIDEO)

Adio Carpaţi! Singura fabrică de ţigări din România, închisă din cauza bâlbelor statului (VIDEO)
12 Mar 2010   •   21:33

La singura fabrică de ţigări din România au cam căzut toate cărămizile. Fabrica de ţigarete de la Sfântu Gheorghe a fost închisă, după 113 ani de activitate. Adică, din celebrele ţigări Carpaţi a rămas doar fumul - din cauza bâlbâielilor statului.

Acum o lună de zile, în fabrică nu se putea înţelege om cu om. Se lucra încontinuu, iar zgomotul produs de utilaje era asurzitor. Astăzi, nici musca nu se mai aude. În 2004, fabrica a fost privatizată, iar Ministerul de Finanţe a decis ca ea să fie absolvită de toate datoriile acumulate până atunci, printr-un ajutor de stat.

?Ne-am trezit acum, după şase ani de la privatizare, că acel ajutor de stat nu poate fi acordat. Nu ştim cine ce trebuia să facă ca acest ajutor de stat să fie valabil?, a declarat Rada Gherghina, directorul fabricii de ţigarete.

Ca urmare, muncitorii au plecat acasă, iar producţia a fost oprită. Dacă situaţia nu se rezolvă într-un timp scurt, fabrica este în real pericol. Pentru că piaţa nu aşteaptă după nimeni. Luna aceasta, fabrica trebuia să exporte 60 de tone de ţigări în Spania.

?Eram pregătiţi să producem lunar câte 80 de tone de ţigarete, pentru că aveam comenzi la export?, a spus Rada Gherghina. Reprezentanţii fabricii se judecă acum cu Ministerul de Finanţe, pentru că nu a respectat clauzele contractului de privatizare.



Observator

×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close