Antena 3 CNN Actualitate Afaceristul sucevean acuzat de jaf armat a fost extrădat în Austria

Afaceristul sucevean acuzat de jaf armat a fost extrădat în Austria

Afaceristul sucevean acuzat de jaf armat a fost extrădat în Austria
Sursa foto: Foto: antena3.ro
22 Mar 2012   •   15:59

Omul de afaceri sucevean Vasilică Puşcaşu, pe numele căruia a fost emis mandat european de arestare de către autorităţile din Austria, unde este acuzat de jaf armat, a fost extrădat joi, el fiind transportat cu un avion şi escortat de doi poliţişti şi de un medic austriac, informează Mediafax.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, la sfârşitul săptămânii trecute, să respingă recursul formulat de Vasilică Puşcaşu faţă de măsura extrădării în Austria, după ce Curtea de Apel Suceava hotărâse în 1 martie punerea în executare a mandatului european de arestare emis pe numele său.

Potrivit unor surse judiciare, Puşcaşu a fost preluat, în noaptea de miercuri spre joi, de la Spitalul Judeţean Suceava, unde era internat în urma unei intervenţii chirurgicale pentru hernie de disc, şi a fost transportat la Bucureşti, de unde a fost urcat într-un avion care a decolat în cursul dimineţii.
   
El a fost preluat de doi ofiţeri de legătură din Austria şi însoţit de un medic austriac.
   
Omul de afaceri sucevean este acuzat  că în zilele de 1 şi 7 aprilie 2005, împreună cu o altă persoană, a intrat armat în două sucursale bancare, unde a constrâns angajaţii, ameninţându-i cu pistolul, să le dea banii din seifuri, prejudiciul fiind de 265.000 de euro la o bancă din Oberdorf şi de 70.000 de euro la una din Klagenfurt.
   
Vasile Puşcaşu arăta, într-un comunicat transmis presei, că este nevinovat şi că în cazul său este vorba de o confuzie nefericită pentru el.
  
Preşedintele executiv al PSD Suceava, Ovidiu Donţu, a susţinut într-o conferinţă de presă că Vasilică Puşcaşu a făcut parte din staff-ul de campanie electorală PDL în judeţul Suceava, inclusiv la alegerile prezidenţiale din 2009.


×
Subiecte în articol: Austria jaf armat alegeri
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close