Antena 3 CNN Actualitate Anchetă la Centrul de Recuperare Bălăceanca, după dezvăluirile Antena 3 despre tânărul snopit în bătaie de alt pacient

Anchetă la Centrul de Recuperare Bălăceanca, după dezvăluirile Antena 3 despre tânărul snopit în bătaie de alt pacient

Anchetă la Centrul de Recuperare Bălăceanca, după dezvăluirile Antena 3 despre tânărul snopit în bătaie de alt pacient
Sursa foto: Foto captura Antena 3
05 Iun 2015   •   08:06

Ministerul Sănătăţii cere anchetă la Centrul de Recuperare Bălăceanca, după ce Antena 3 a dezvăluit cum un tânăr, snopit în bătaie de un alt pacient, a fost ignorat de infirmieri şi lăsat să zacă mai bine de două ore într-o baltă de sânge.

Cazul este cercetat deja de Parchet. Procurorii au deschis un dosar în care fac cercetări "in rem", pentru tentativă de omor. Mai mulţi angajaţi ai Centrului au fost audiaţi, iar anchetatorii vor stabili dacă vor fi cercetate şi alte persoane.

Tânărul bătut este internat în spital dar medicii spun că sunt şanse minime să supravieţuiască.

Ministrul Nicolae Bănicioiu a cerut Direcţiei de Sănătate Publică Ilfov să analizeze situaţia de la Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică, chiar dacă acesta nu se află în subordinea Ministerului Sănătăţii, ci a Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului.

Din echipa de control vor face parte şi reprezentanţi ai Agenţiei Judeţene de Plăţi şi Inspecţie Socială.  Asta după ce, Antena 3 a făcut publică ignoranţa celor care ar trebui să aibă grijă de pacienţi.

Tânărul de 25 de ani a fost snopit în bătaie de colegul de pat, un alt pacient extrem de violent.

În loc să-l ajute, angajaţii centrului de recuperare l-au lăsat pe ciment, într-o baltă de sânge. Aşa a stat mai bine de două ore.

Tănărul este acum în comă. Medicii spun că şansele să supraviaţuiască sint extrem de mici. Agresorul său ar putea să scape însă nepedepsit dacă se va dovedi că nu are răspundere penală.

×
Subiecte în articol: Ministrul Sanatatii
Parteneri
El este tânărul de 27 de ani, ucis pe o stradă din Suceava!
x close