Antena 3 CNN Actualitate Apelul premierului Ponta pentru miniştri. "Am bătut un record pe care nu ni-l doream"

Apelul premierului Ponta pentru miniştri. "Am bătut un record pe care nu ni-l doream"

Apelul premierului Ponta pentru miniştri. "Am bătut un record pe care nu ni-l doream"
Sursa foto: Foto: Intact Images
26 Aug 2014   •   17:15

Victor Ponta a făcut apel la miniştri să cheltuiască până în toamnă banii alocaţi pentru inevstiţii, având în vedere că deficitul bugetar pe primele şapte luni este 0,2% din PIB. Premierul i-a avertizat pe miniştri că, în aceste condiţii, creşterea economică se poate reduce.

"Am bătut un record pe care nu ni-l doream: după şapte luni de zile avem deficit 0,2%. Cred că doar cu Germania ne putem compara! În sensul că avem bani pe care nu-i cheltuim, ca să ajungem la 2,2%, atât cât este calculat în buget. Înseamnă că aveţi în continuare sume la dispoziţie, proiecte, investiţii. Ştiu foarte bine de unde apar blocajele - contestaţii, faptul că funcţionarii nu prea vor să semneze, că totdeauna vine cineva şi îi întreabă de ce au semnat -, dar vă rog să reţineţi că aveţi în continuare sume importante de investit, de cheltuit şi că dacă nu le cheltuim până în octombrie, noiembrie, după aceea iarăşi nu mai lucrează nimeni în decembrie şi faptul că o să fim una din ţările europene fără deficit nu mă încălzeşte, înseamnă că nu ne putem dezvolta în continuare şi că ceea ce am avut ca şi creştere economică se va reduce în perioada următoare", le-a spus Ponta miniştrilor în şedinţa de Guvern.

În luna iulie, deficitul bugetar a scăzut la 0,2% din PIB, de la 0,5% cât era la finele lunii iunie. Scăderea s-a produs în condiţiile în care cheltuielile au fost mai mici atât ca valoare nominală, cât şi în termeni reali comparativ cu primele şapte luni din 2013.

Citiţi şi:
 
Victor Ponta: Guvernul nu intenţionează să pună taxă pe centralele de apartament

Premierul Ponta: Cer tuturor miniştrilor senatori să meargă luni la Senat pentru adoptarea amnistiei fiscale

×
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close