Antena 3 CNN Actualitate Autorităţile analizează posibilitatea declarării unui cod portocaliu de inundaţii

Autorităţile analizează posibilitatea declarării unui cod portocaliu de inundaţii

Autorităţile analizează posibilitatea declarării unui cod portocaliu de inundaţii
de S.T.    |    30 Sep 2013   •   11:03

Autorităţile analizează posibilitatea declarării unui cod portocaliu de inundaţii, deoarece probleme generate de acumularea cantităţilor de precipitaţii şi afluenţii râurilor pot apărea în principal în Bucureşti, Constanţa şi Tulcea, a anunţat ministrul delegat pentru Ape, Lucia Varga.
  
"De dimineaţă am făcut o primă evaluare şi s-au confirmat debitele şi valorile estimate de către Administraţia de Meteorologie. Vom avea în perioada următoare o intensificare a fenomenelor, cod portocaliu meteorologic, deocamdată se analizează dacă se va emite şi cod portocaliu în domeniul hidrologiei. Din spusele specialiştilor, putem avea probleme prin cumularea cantităţilor de precipitaţii în Bucureşti, Constanţa şi Tulcea, unde se vor activa acele pâraie care sunt nepermanente", a spus ministrul, la comandamentul pentru situaţii de urgenţă reunit la Guvern.
   
Lucia Varga a asigurat însă că există capacitatea de a prelua debitele suplimentare în baraje.

Mai multe râuri din sud-vestul ţării se află luni, în intervalul 3.00 - 18.00, sub cod galben de inundaţii, bazinele hidrografice vizate fiind Timiş, Bârzava, Caraş, Nera, Cerna şi Jiu, potrivit unei avertizări emise de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor.

Capitala şi judeţele Ilfov, Teleorman, Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Brăila, Tulcea şi Constanţa se vor afla, în intervalul luni, ora 21.00 - miercuri, ora 2.00, sub cod portocaliu de ploi, fiind aşteptate precipitaţii de până la 80 de litri pe metru pătrat, potrivit unei avertizări emise de ANM.



×
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close