Antena 3 CNN Actualitate Avalanşă de declaraţii contra Elenei Udrea. Cum se apără Udrea

Avalanşă de declaraţii contra Elenei Udrea. Cum se apără Udrea

Avalanşă de declaraţii contra Elenei Udrea. Cum se apără Udrea
27 Feb 2015   •   17:29

Elena Udrea este, practic, îngropată de denunţurile apropiaţilor. Fosta prietenă, Ana Maria Topoliceanu, spune că Udrea a cerut 10% din bugetul de 100 de milioane de euro al Companiei Naţionale de Investiţii pentru ea şi pentru partid în timp ce mai mulţi foşti angajaţi care au lucrat cu Udrea la Ministerul Dezvoltării o indică drept tartorul şpăgilor pentru contracte cu bani publici. Toate informaţii apar în motivarea instanţei pentru arestarea Elenei Udrea în dosarul "Gala Bute".

Declaraţii împotriva Elenei Udrea, prezentate în emisiunea 100 de Minute:

Ana Maria Topoliceanu, preşedinte CNI: "Lungu Ştefan mi-a spus că a vorbit cu Elena Udrea care i-a spus că poate să ia pentru ea o sumă de bani de la firma Consmin. Banii urmau să fie luaţi pentru ministrul Elena Udrea."

Ştefan Lungu, consilierul Elenei Udrea: "Nu am discutat despre un anumit procent, dar cred că nici nu era nevoie având în vedere că exista o cutumă de 10%."

Paul Mărăşoiu, fostul director al Direcţiei Turistice din MDRT: "Am fost contactat telefonic de doamna Udrea care m-a înterebat în ce stadiu ne aflăm cu discuţiile privitoare la organizarea Galei."

Corin Boian, denunţător: "Udrea Elena cunoştea existenţa sumelor remise de Ternogaz şi a dispus în mod nemijlocit modul în care acestea au fost folosite, asa cum rezultă din declaraţiile lui Lungu Ştefan."

Gheorghe Nastasia, secretar general MDRT: "Am asistat la o discuţie între Gărdean şi Udrea, care i-a spus că vrea să îl aducă în România pe Lucian Bute şi l-a întrebat dacă poate să o sponsorizeze.(...) Ştefan Lungu mi-a spus că are o sumă de bani de la Gărdean, pe care urma să mi-i dea. Însă eu am refuzat să îi primesc întrucat Udrea nu îmi spusese nimic de aceşti bani. Nu pot preciza când s-a întamplat, dar a fost înainte să primesc la minister geanta cu cei 900.000 de euro. A doua oară, doamna ministru mi-a spus că voi fi căutat de domnul Gărdean să îmi dea ceva."

Sursa: Motivarea instanţei

Cum se apără Elena Udrea

Confruntată cu aceste denunţuri Elena Udrea a formulat o apărare. Udrea s-a arătat dezarmată de denunţurile făcute de prietena ei, Ana Maria Topoliceanu şi Gheorghe Nastasia, fost secretar general în ministerul pe care ea l-a condus.

Udrea s-a arătat dezarmată de denunţurile făcute de prietena ei, Ana Maria Topoliceanu şi Gheorghe Nastasia, fost secretar general în ministerul pe care ea l-a condus.

“Îmi este foarte greu să mă apăr în această cauză, care are la bază în principal două denunţuri ale lui Nastasia şi Topoliceanu. Mă întreb, în situaţia în care oamenii care recunosc că au primit nişte bani iar apoi spun că i-au dat mai departe şi scapă, dacă aceasta este logica pe care trebuie sa o urmeze şi aceasta. Pentru beneficiul celui care face denunţul să fie eliberarea, banii primiţi ar trebui să fie daţi mai departe unei persoane de rang superior, iar eu nu voi face niciodată acest lucru şi nu voi spune un neadevăr.”

Udrea propune schimbarea legislaţiei, pentru ca faptele comise de ea să nu mai fie considerate infracţiuni. De altfel, spune că aşa acţionează toţi politicienii.

“Dacă am greşit, am greşit ca om politic. Sunt gata să plătesc pentru asta. Toată clasa politică ar trebui să schimbe modul în care se fac anumite lucruri legate, de exemplu, de finanţările campaniilor electorale. Soluţia nu este arestarea unui om, ci schimbarea cadrului legislativ. (...) Am făcut dovada unui înalt demnitar al statului, fiind unul dintre cei care au propus modificări ale legislaţiei privind combaterea corupţiei, fenomen pe care l-a intuit şi l-am reclamat public.”

Elena Udrea şi-a ridicat în slăvi mandatul de ministru în Guvernul Boc, în speranţa că va fi iertată de judecători.

“Am fost un ministru corect, un ministru bun, iar lucrurile pe care le-am făcut în calitate de ministru nu ar trebui să se întoarcă impotriva mea. În perioada mea de ministru au fost întocmite peste 6.000 de proiecte finanţate în România. Îmi asum programul "Schi în România", program care a fost posibil şi care timp de 3 ani de zile nu a mai fost finanţat. Astfel, aceste împrejurări nu constituie o dovadă că Elena Udrea era coruptă.”

SURSA: Motivarea arestării

Elena Udrea a fost arestată preventiv pentru 30 de zile, în ciuda faptului că a încercat să îi convingă pe magistraţi că este cel mai corect politician


 

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close