Antena 3 CNN Actualitate Avertizarea de ploi a fost prelungită. O porţiune din DN 85, inundată. Vezi cum va fi vremea în următoarele zile

Avertizarea de ploi a fost prelungită. O porţiune din DN 85, inundată. Vezi cum va fi vremea în următoarele zile

Avertizarea de ploi a fost prelungită. O porţiune din DN 85, inundată. Vezi cum va fi vremea în următoarele zile
Sursa foto: Foto: Agerpres
29 Mai 2012   •   07:07

Ploile fac, în continuare, ravagii în jumătate din ţară. Sunt 12 judete din est sub incidenta codului portocaliu, care este menţinut de meteorologi, până azi la prânz. În alte 14 judeţe, plus capitala, atenţionarea de cod galben, a fost extinsă până astăzi la ora 16.00. Va ploua foarte mult, mai mult decît într-o lună întreagă în unele locuri. Până acum, peste 100 de localităţi au avut de suferit din cauza inundaţiilor. Pericolul inundaţiilor este cu atît mai mare cu cât a plouat foarte mult şi în ultimele zile.

În judeţul Vrancea mai multe locuinţe şi o porţiune din drumul naţional 85 este inundată.

Cei aproape 3.000 de locuitori ai comunei vâlcene Muereasca au rămas izolaţi după ce apa a distrus podul de la intrarea în localitate. Podul face legatura cu alte 7 sate. Acum nici pompierii, salvarea sau maşinile de aprovizionare nu mai pot ajunge în localitate.

În judeţul Gorj oamenii s-au trezit cu apa în casă. Au salvat ce au putut, însă nu au avut unde să depoziteze mobila pentru că in curti apa are peste jumătate de metru.

În judeţul Buzău un dig de protecţie s-a rupt din cauza viiturii.

Oamenii speră ca o eventuală viitură să fie stăvilită de cel de-al doilea dig, aflat la câţiva metru de cel avariat.

PROGNOZA METEO


MARŢI (29 mai)
Vremea va fi instabil
ã îndeosebi în sud-estul, estul şi centrul ţãrii, precum şi în zona de munte, unde vor fi înnorãri temporar accentuate şi pe arii extinse se vor semnala averse, descãrcãri electrice şi scurte intensificãri de vânt. Cantitãţile de apã vor depãşi local 25 l/mp şi izolat 40...50 l/mp. În restul teritoriului cerul va fi temporar noros, iar fenomenele asociate instabilitãţii atmosferice vor fi pe arii restrânse, mai ales pe parcursul zilei. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 14 şi 23 de grade, iar cele minime între 5 şi 15 grade.Presiunea atmosferica va creste usor.


MIERCURI (30 mai)
Vremea se va încãlzi uşor, dar se va menţine în general instabilã. Cerul va fi temporar noros şi, îndeosebi în cursul zilei, vor mai fi averse, în general slabe cantitativ, însoţite şi de descãrcãri electrice, în nordul, centrul şi estul ţãrii şi pe arii restrânse în rest. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în timpul ploilor. Temperaturile maxime, în creştere uşoarã, vor fi cuprinse între 19 şi 26 de grade, iar cele minime se vor situa între 6 şi 16 grade.


JOI (31 mai)
Vremea se va ameliora sub aspectul precipitaţiilor şi va continua s
ã se încãlzeascã uşor. Cerul va fi variabil, cu înnorãri şi local ploi, mai ales ziua, în zona de munte şi în sud-estul ţãrii. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime, în creştere uşoarã, vor fi cuprinse între 18 şi 27 de grade, iar cele minime între 4 şi 14 grade, uşor mai ridicate pe litoral.

 

×
Subiecte în articol: cod galben ploi inundatii meteorologi
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close