Antena 3 CNN Actualitate Băsescu: Am dat-o în bară cu numirea Alinei Bica

Băsescu: Am dat-o în bară cu numirea Alinei Bica

Băsescu: Am dat-o în bară cu numirea Alinei Bica
Sursa foto: Foto: Agerpres
20 Dec 2014   •   22:16

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, sâmbătă, răspunzând unei întrebări, că a dat-o în bară când a numit-o pe Alina Bica în fruntea DIICOT.

Întrebat dacă la capitolul eşecuri intră şi semnarea decretul de numire a lui Alina Bica, preşedintele Traian Băsescu a spus: "Eşecuri cu oameni, cred că pot face o carte. Intră (Alina Bica - n.r.) la lunga listă de oameni cu care am dat-o în bară. Ce să fac?".

Este "foarte greu să ai inspiraţie" când numeşti magistraţi sau miniştri, a mai spus Băsescu.

"În ceea ce priveşte numirile de magistraţi, vă rog să mă credeţi că în afară de cei care au fost numiţi pe funcţii eu nu cunosc nici judecători, nici procurori. E foarte greu să ai inspiraţia să numeşti într-o funcţie înaltă un magistrat, ca de altfel şi un ministru. E foarte greu. Îmi aduc aminte că la domnul Morar prima numire importantă după mine la DNA am plecat de la criteriul că a avut curaj să-l aresteze pe senatorul Ciupe, care era din partid cu mine. La Codruţa Kovesi am cerut o listă cu toţi procurorii-şefi din teritoriu şi am cerut să-mi facă Parchetul General câte dosare au trimis în instanţe şi ce procentaj de succes au avut. Codruţa Kovesi la Sibiu nu avea foarte multe dosare, dar a avut 100/% rată de succes. M-am uitat şi că e femeie şi cum eu am treaba asta cu femeile să fie promovate", a explicat Băsescu.

"Dar e deja arhicunoscut că nu sunt cel mai inspirat om atunci când fac numiri sau când susţin pe cineva", a conchis el.

Fosta şefă a DIICOT, Alina Bica, se află în arest preventiv şi a fost trimisă în judecată, luni, de DNA, fiind acuzată că, în calitate de reprezentant al Ministerului Justiţiei în comisia ANRP, i-a aprobat omului de afaceri Gheorghe Stelian despăgubiri pentru un teren supraevaluat cu peste 62 de milioane de euro.

×
Subiecte în articol: Alina Bica
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close