Antena 3 CNN Actualitate Care este situaţia răniţilor din accidentul din Muntenegru. Trei persoane, în stare CRITICĂ

Care este situaţia răniţilor din accidentul din Muntenegru. Trei persoane, în stare CRITICĂ

Care este situaţia răniţilor din accidentul din Muntenegru. Trei persoane, în stare CRITICĂ
de O.P.    |    26 Iun 2013   •   12:04

Starea a trei dintre răniţii aduşi din Muntenegru la spitale din Bucureşti se menţine foarte gravă, aceştia fiind în comă, au declarat reprezentanţii unităţilor sanitare.
  
La Spitalul Universitar se află internate 11 persoane, opt femei şi trei bărbaţi, dintre cele 29 rănite în accidentul de autocar.
  
Doi dintre pacienţi, o femeie de 40 de ani şi un bărbat de 66 de ani, se află în stare critică, fiind în comă. Cei doi pacienţi sunt la terapie intensivă, la fel ca alţi patru pacienţi, aflaţi în stare mai puţin gravă. Ceilalţi cinci pacienţi aduşi la Universitar se află în secţiile de chirurgie plastică (trei), ortopedie (unul) şi chirurgie toracică (unul).
  
La Spitalul de Urgenţă "Floreasca" sunt internaţi 10 dintre răniţi, respectiv şapte femei şi trei bărbaţi, unul dintre aceştia fiind în comă. În afara acestuia, alţi cinci răniţi se află, şi ei, la terapie intensivă, trei sunt la secţia de ortopedie, iar unul, la chirurgie, starea lor fiind staţionară.
  
La Spitalul Bagdasar-Arseni sunt internate patru femei care au fracturi, toate aflându-se la terapie intensivă, sub monitorizare permanentă. Una dintre cele patru este în stare mai gravă, după ce a suferit fracturi de coloană cervicală şi toracică.
  
La Spitalul Elias au fost internaţi patru persoane din autocarul prăbuşit şi o alpinistă rănită într-un accident produs tot în Muntenegru. O tânără de 26 de ani din Cluj, care avea contuzii, a fost deja externată, după ce a primit îngrijiri şi consiliere psihologică.
  
Unul dintre pacienţi, care are traumatism toracic forte şi multiple fracturi de coaste, este în stare gravă, la terapie intensivă.

"Toţi pacienţii sunt conştienţi şi în stare stabilă", a precizat directorul medical al Spitalului Elias, dr. Dana Safta.
  
Directorul medical de la Elias a ţinut să mulţumească, miercuri, echipelor medicale din Muntenegru, pentru modul exemplar în care au îngrijit pacienţii români până la trimiterea acestora în ţară şi pentru faptul că au comunicat colegilor din România, în limba latină, informaţiile medicale necesare.

×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close