Antena 3 CNN Actualitate Circa 70% dintre români au foarte mare încredere în Biserică şi contribuie cu bani

Circa 70% dintre români au foarte mare încredere în Biserică şi contribuie cu bani

Circa 70% dintre români au foarte mare încredere în Biserică şi contribuie cu bani
Sursa foto: Foto: INTACT Images
17 Sep 2011   •   10:42

Peste jumătate dintre români se roagă zilnic. Şi mai mulţi au încredere în Biserică, dar nu sunt de acord cu preoţii care dau sfaturi credincioşilor cu cine să voteze, conform unei cercetări intitulate "Religie şi comportament religios", realizată de Fundaţia Soros România.

Românii se declară credincioşi: 90% spun că merg la Biserica măcar la sărbătorile importante, 70% dintre ei contribuie cu bani la Biserica, iar alti 61% spun că rugăciunea face parte din viaţa de zi cu zi. 73% dintre cetăţenii români spun că au încredere multă sau foarte multă în Biserică.

În acelaşi timp, 82% dintre români sunt de părere că Biserica ar trebui să nu se implice în treburile politice,iar preoţii să nu-i mai sfătuiască pe enoriaşi cum şi cu cine să voteze. Doar 13% sunt de părere că Biserica ar trebui să se implice în viaţa politică a ţării.

Doar 3% dintre romani agreează variante precum: finanţarea bisericii să se facă din surse publice, la fel susţinerea pentru construcţia Catedralei Mântuirii Neamului, pentru predarea religiei în şcoală, îngrădirea avortului prin lege şi sporirea influenţei religiei asupra politicii.

×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close