Antena 3 CNN Actualitate Comandament de urgență la Ministerul de Interne! Victor Ponta și-a anunțat vizita în Teleorman, județul cel mai afectat de inundații

Comandament de urgență la Ministerul de Interne! Victor Ponta și-a anunțat vizita în Teleorman, județul cel mai afectat de inundații

Comandament de urgență la Ministerul de Interne! Victor Ponta și-a anunțat vizita în Teleorman, județul cel mai afectat de inundații
21 Apr 2014   •   16:22
Un număr de 86 de sate şi comune au fost inundate şi 248 de persoane au fost evacuate, sâmbătă şi duminică, în judeţele aflate sub avertizări hidrologice.

Administraţia Naţională "Apele Române" (ANAR) informează că, luni dimineaţă, se înregistrează un vârf maxim de viitură pe râul Vedea, la confluenţă cu râul Teleorman, viitură care se va menţine pe tot parcursul zilei, iar 14 comune din judeţul Teleorman sunt sub avertizare de cod roşu de inundaţii.

Premierul Victor Ponta a susținut o conferință de presă unde a anunțat situația satelor inundate din România, dar și faptul că dacă au existat nereguli în administrarea problemelor cauzate de viituri, vor fi aplicate sancțiuni.

De asemenea, prim-ministrul României și-a anunțat vizita în Teleorman, județul cel mai afectat de căderile masive de apă.

Specialiştii Apelor Române vor decide dacă şi unde poate fi spart digul în zona localităţilor afectate de inundaţiile din ultimele zile, din Teleorman, pentru ca apele să se retragă, având în vedere că miercuri şi joi sunt prognozate noi ploi, a declarat, luni, Liviu Dragnea, aflat în judeţ.

Bilanţul inundaţiilor provocate de revărsarea râurilor Teleorman, Burdea, Tecuci, Vedea şi Câinelui şi a afluenţilor acestora arată că 131 de case au fost inundate în localităţile Tătărăştii de Jos, Necşeşti, Ciolăneşti, Beuca Vîrtoape, Balaci, Dobroteşti, Siliştea Gumeşti şi Frumoasa.

Apele au intrat, de asemenea, în 317 curţi şi 685 de anexe gospodăreşti, afectând peste 37 kilometri de drumuri comunale, peste 7,5 kilometri de drumuri judeţene şi doi kilometri de drum forestier, viiturile distrugând, de asemenea, 35 de podeţe.




×
Subiecte în articol: Victor Ponta Teleorman inundatii sanctiuni
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu ar urma să îşi retragă candidatura
x close