Antena 3 CNN Timp liber Muzică Compozitorul Cornel Fugaru, înmormântat la Cimitirul Bellu din Capitală

Compozitorul Cornel Fugaru, înmormântat la Cimitirul Bellu din Capitală

Compozitorul Cornel Fugaru, înmormântat la Cimitirul Bellu din Capitală
Sursa foto: Foto: Intact Images
15 Iul 2011   •   10:10
Compozitorul Cornel Fugaru a fost condus vineri pe ultimul drum. Artistul a fost înmormântat la Cimitirul Bellu din Capitală. Sute de oameni au venit să-i aducă un ultim omagiu compozitorului.

Câteva sute de admiratori s-au strâns la capela Cimitirului Bellu vineri, începând cu ora 11.00, pentru a-şi lua rămas bun de la Cornel Fugaru, pentru a aduce o coroanã de flori sau pentru a asculta slujba de înmormântare. Printre participanţii la tristul eveniment  s-au numărat Monica Anghel, Adrian Daminescu şi Zsolt Kerestely.

Sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Cornel Fugaru a fost scos din capelă pe melodia "Am ales nemărginirea", compusă de artist.

Compozitorul Cornel Fugaru a murit, miercuri, la ora 13.50, la Spitalul Clinic de Urgenţă Elias din Bucureşti, unde era internat din cauza unei maladii cronice grave. Vlad Fugaru, fiul compozitorului, a dezvăluit că tatăl său fusese diagnosticat cu cancer în urmă cu opt ani.

Cornel Fugaru s-a născut pe 2 decembrie 1940, la Bucureşti, şi a fost un cunoscut compozitor de muzică uşoară, cântăreţ şi instrumentist. Totodată, a fost liderul formaţiei rock româneşti Sincron, înfiinţată în 1964 şi destrămată în 1978.

Fugaru a făcut numeroase turnee în străinătate, a făcut parte din jurii naţionale de concursuri de muzică uşoară, a susţinut numeroase concerte şi recitaluri la televiziune şi a apărut ca interpret în filme.

În ultimii săi ani de activitate, Cornel Fugaru a fost îndrumător pentru tinerele talente. A avut o mare nemulţumire: protejaţii lui erau aplaudaţi doar în străinătate.
 


 

×
Subiecte în articol: deces înmormântare
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close