Antena 3 CNN Actualitate Cristiana Anghel, învăţătoarea care a stat 70 de zile în greva foamei, va fi externată

Cristiana Anghel, învăţătoarea care a stat 70 de zile în greva foamei, va fi externată

Cristiana Anghel, învăţătoarea care a stat 70 de zile în greva foamei, va fi externată
Sursa foto: Foto: Intact Images
22 Noi 2010   •   08:56

A luptat pentru o cauză şi o ţară întreagă o priveşte cu admiraţie. Cristiana Anghel, învăţătoarea care timp de 70 de zile a fost în greva foamei, va fi externată astăzi. Şi chiar dacă nu mai este în greva foamei, învăţătoarea spune că îşi va continua protestul, sub alte forme, chiar şi în justiţie.

Diminuările salariale din sistemul bugetar şi neaplicarea legii care prevedea majorarea cu 50% a salariilor cadrelor didactice au determinat-o pe Cristiana Anghel să înceapă greva foamei pe 26 august.

După o lună în care a refuzat să se hrănească, starea de sănătate a învăţătoarei din Caracal s-a agravat. Pe 27 septembrie, ea a fost transferată de la Spitalul Municipal Caracal la Institutul de Diabet şi Boli de Nutriţie din Capitală.

Sute de alte cadre didactice din mai multe judeţe ale ţării au organizat acţiuni de susţinere a învăţătoarei. Numele ei a fost scandat de profesori în timpul protestelor din faţa Ministerului Educaţiei.

După 70 de zile în care doar perfuziile au ţinut-o în viaţă, învăţătoarea Cristiana Anghel a renunţat la greva foamei. Cel care a convins-o a fost Arhiepiscopul Ioan. A reînceput să mănânce după ce a slăbit 14 kilograme.

Învăţătoarea este hotărâtă să îşi continue protestele faţă de neaplicarea legii care majorează salariile profesorilor cu 50%.

Cristiana Anghel va fi externată


×
Subiecte în articol: cristiana anghel invatatoare greva foamei
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close