Antena 3 CNN Actualitate Cum a scăpat basma curată UCIGAŞUL basistului Teo Peter. Mărturia decisivă din dosarul puşcaşului american

Cum a scăpat basma curată UCIGAŞUL basistului Teo Peter. Mărturia decisivă din dosarul puşcaşului american

Cum a scăpat basma curată UCIGAŞUL basistului Teo Peter. Mărturia decisivă din dosarul puşcaşului american
Sursa foto: Foto: Agerpres
11 Apr 2013   •   16:57

În dosarul judecării puşcaşului marin Christopher VanGoethem, autorul accidentului în urma căruia a decedat basistul trupei Compact, Teo Peter, se precizează că vinovată de moartea românului este semnalizarea proastă a intersecţiei în care s-a produs accidentul, scrie adevărul.ro.

"Acum şapte ani, Christopher VanGoethem, puşcaşul marin american care a intrat cu maşina în taximetrul în care se afla Teo Peter ucigându-l pe muzician pe loc, era achitat de acuzaţia de omor prin neglijenţă de către un tribunal militar din Quantico, Virginia. Verdictul a declanşat proteste în România, atât în stradă, cât şi la nivel diplomatic" scrie adevărul.ro.

În urma unei solicitări de documente publice adresată Corpului Puşcaşilor Marini, jurnaliştii „Adevărul“ au intrat în posesia dosarului de caz în care se explică în amănunt cum au reuşit avocaţii lui VanGoethem să-l scape de închisoare.

Dosarul conţine mai bine de 900 de pagini de stenograme, depoziţii şi procese-verbale, iar în acestea se găseşte nu numai justificarea verdictului favorabil americanului, ci şi o mulţime de informaţii surprinzătoare care nu au văzut până acum lumina zilei.

AICI MAI MULTE DETALII DESPRE DOSARUL PUŞCAŞULUI MARIN AMERICAN

În timpul procesului care a durat 10 zile au fost audiaţi zeci de martori, cea mai importantă depoziţie fiind aceea a unui poliţist rutier din Virgina, trimis la Bucureşti pentru a investiga circumstanţele accidentului.

Acesta a stabilit că intersecţia în care a avut loc accidentul era prost semnalizată, susţinând că primul stop, cel de pe strada Polonă, se afla prea departe de intersecţie, al doilea era pe partea stangă a străzii, unde nimeni nu s-ar fi aşteptat sa fie, iar al treilea era ascuns de crengile unui copac.


×
Subiecte în articol: accident rutier
Parteneri
Ce pensie va primi un român care a muncit 35 de ani, după noua lege
x close