Antena 3 CNN Campanii Romania la vot Cum s-au desfăşurat alegerile prezidenţiale în Marea Britanie. Vezi ce spune ambasadorul României la Londra

Cum s-au desfăşurat alegerile prezidenţiale în Marea Britanie. Vezi ce spune ambasadorul României la Londra

Cum s-au desfăşurat alegerile prezidenţiale în Marea Britanie. Vezi ce spune ambasadorul României la Londra
de S.T.    |    02 Noi 2014   •   23:55

Ambasadorul Romaniei la Londra, Ion Jinga, a vorbit, după închiderea procesului electoral, despre modul în care s-au desfăşurat alegerile prezidenţiale în Marea Britanie.

Potrivit acestuia, au fost organizate 11 secţii de vot. "În 2009 şi la alegerile pentru Parlamentul european şi atunci când a fost referendumul din 2012 au fost câte 8 secţii, acum le-am suplimentat la 11. În Londra, existau 2 secţii de votare, acum au fost 3 secţii", a spus Ion Jinga, duminică la Antena 3.

"Vreau să subliniez că ambasada României în Marea Britanie nu are responsabilităţi în ceea ce priveşte derularea operaţiunilor de votare în interiorul secţiilor. Aceste atribuţii revin birourilor electorale, iar în aceste birouri electorale ambasada are câte un singur reprezentant restul fiind reprezentanţi desemnaţi de la Bucureşti, de partide politice, de alte asociaţii", a mai spus ambasadorul.

"Avem situaţii în care, deşi s-a comunicat o listă cu 6 membri, s-au prezentat 4 membri. În momentul în care ai 4, evident că şi procesul merge mai încet. S-a solicitat de către birourile electorale din secţiile respective de votare, la BEC, aprobarea ca oamenii care nu s-au prezentat ca membri ai birourilor să fie înlocuiţi. Răspunsul a fost că nu se poate face acest lucru", a relatat ambasadorul României în Marea Britanie.

"S-a cerut telefonic şi în scris prelungirea programului de vot la secţiile unde s-a solicitat acest lucru. Ni s-a comunicat că legea nu permite prelungirea programului", a precizat Jinga.

BEC: Votarea în secţiile de votare din străinătate nu va putea fi prelungită după ora 21.00

La numeroase secţii de vot din străinătate s-au format cozi uriaşe, românii exprimându-şi nemulţumirea că trebuie să aştepte mai multe ore pentru a putea vota.

Un număr de 120.941 alegători s-au prezentat la vot la secţiile de votare din străinătate, până la ora 19.00, la primul tur al alegerilor prezidenţiale, potrivit datelor primite de BEC de la toate cele 294 secţii de votare organizate peste hotare.

×
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close