Antena 3 CNN Actualitate DĂ VIAŢĂ EROILOR! "După îndelungi căutări, am găsit trupul neînsufleţit al adolescentului la morga spitalului"

DĂ VIAŢĂ EROILOR! "După îndelungi căutări, am găsit trupul neînsufleţit al adolescentului la morga spitalului"

DĂ VIAŢĂ EROILOR! "După îndelungi căutări, am găsit trupul neînsufleţit al adolescentului la morga spitalului"
de M.Z.    |    23 Dec 2014   •   19:52

Ciprian Teodor Bărbieru V. este un nume al Revoluţiei, un nume din cele peste 1.000 de vieţi sfâşiate în lupta pentru libertate, aşa cum s-a strigat într-o ţară întreagă, în urmă cu 25 de ani.
 
Ciprian Teodor Bărbieru V. a murit împuşcat pe 23 decembrie 1989.
 
"Din păcate, după îndelungi căutări, am găsit trupul neînsufleţit al acelui adolescent la morga spitalului. (...) Întâmplarea face ca a doua zi, pe 25 Decembrie 1989, de Crăciun, mama mea, care nu luase legătura cu mine şi nu ştia absolut nimic de această poveste tragică, să treacă absolut întâmplator prin zona Lujerului (noi stăteam atunci în Drumul Taberei) şi să primească de la un membru al familiei Bărbieru un pachet de pomană pentru Ciprian", ne povesteşte, pe site-ul daviataeroilor.ro, Ioan Aurelian Gheorghiu, voluntar la spitalul unde a fost dusă victima.

DA VIATA EROILOR! este un demers al jurnaliştilor Antena 3 la 25 de ani de la Revoluţia Română din Decembrie 1989! Românii care s-au sacrificat atunci merită să trăiască în inimile noastre şi ale generaţiilor viitoare. Şi nu doar în cifre seci, în statistici pe oraşe, judeţe, militari sau civili, bărbaţi sau femei, copii sau adulţi. Fiecare om care s-a jertfit atunci trebuie să îşi primească povestea înapoi.
 
Vă invitam, pe toţi cei care aţi cunoscut un erou, să îi scrieţi povestea.
 
Scrieţi povestea copilului, părintelui, colegului sau prietenului dumneavoastră care a murit la Revoluţie! 
 
Intraţi pe site şi îi veţi găsi numele, apoi urmaţi paşii. Aceşti oameni nu trebuie uitaţi! Lor le datorăm şi le datoraţi libertatea acestui popor, nu demult oropsit de dictatura comunistă!

×
Subiecte în articol: Dă viaţă eroilor
Parteneri
Cătălin Cîrstou, candidatul comun PSD-PNL în Bucureşti
x close