Antena 3 CNN Actualitate DĂ VIAŢĂ EROILOR! Eugen D. Mareşi s-a stins la 20 de ani. "În noaptea de 24 decembrie am fost anunţaţi că a fost împuşcat"

DĂ VIAŢĂ EROILOR! Eugen D. Mareşi s-a stins la 20 de ani. "În noaptea de 24 decembrie am fost anunţaţi că a fost împuşcat"

DĂ VIAŢĂ EROILOR! Eugen D. Mareşi s-a stins la 20 de ani. "În noaptea de 24 decembrie am fost anunţaţi că a fost împuşcat"
de M.Z.    |    23 Dec 2014   •   18:48

Eugen D. Mareşi este un nume al Revoluţiei, un nume din cele peste 1.000 de vieţi sfâşiate în lupta pentru libertate, aşa cum s-a strigat într-o ţară întreagă, în urmă cu 25 de ani.
 
Eugen D. Mareşi a murit împuşcat, în seara zilei de 23 decembrie 1989. Avea 20 de ani.
 
"În noaptea de 24 decembrie am fost anunţaţi de Adelina (sora lui - n.r.) că la telefon o doamnă s-a prezentat ca medic stagiar şi ne spune că EUGEN a fost împuşcat, a fost operat, i s-a scos un rinichi, splina şi o mare parte de intestine care au fost împuşcate. Surioara lui s-a speriat şi nu a reţinut denumirea spitalului din Bucureşti. L-am căutat în ziua de Crăciun în toate spitalele din jurul Spitalului Militar din Bucureşti, dar nu l-am găsit", ne povesteşte Dumitru Mareşi, tatăl victimei, pe site-ul daviataeroilor.ro.

DA VIATA EROILOR! este un demers al jurnaliştilor Antena 3 la 25 de ani de la Revoluţia Română din Decembrie 1989! Românii care s-au sacrificat atunci merită să trăiască în inimile noastre şi ale generaţiilor viitoare. Şi nu doar în cifre seci, în statistici pe oraşe, judeţe, militari sau civili, bărbaţi sau femei, copii sau adulţi. Fiecare om care s-a jertfit atunci trebuie să îşi primească povestea înapoi.
 
Vă invitam, pe toţi cei care aţi cunoscut un erou, să îi scrieţi povestea.
 
Scrieţi povestea copilului, părintelui, colegului sau prietenului dumneavoastră care a murit la Revoluţie! 
 
Intraţi pe site şi îi veţi găsi numele, apoi urmaţi paşii. Aceşti oameni nu trebuie uitaţi! Lor le datorăm şi le datoraţi libertatea acestui popor, nu demult oropsit de dictatura comunistă!

×
Subiecte în articol: Dă viaţă eroilor
Parteneri
Mobilizare impresionantă pentru Aryan, copilul rătăcit
x close