Antena 3 CNN Actualitate Daily Income. Reţeta germană, în administraţia sectorului 3. Robert Negoiţă: Bulevardul Unirii ar putea fi reabilitat până la vară

Daily Income. Reţeta germană, în administraţia sectorului 3. Robert Negoiţă: Bulevardul Unirii ar putea fi reabilitat până la vară

Daily Income. Reţeta germană, în administraţia sectorului 3. Robert Negoiţă: Bulevardul Unirii ar putea fi reabilitat până la vară
04 Mar 2015   •   10:30

Robert Negoiţă, primarul sectorului 3 al Capitalei, a vorbit în emisiunea Daily Income despre un nou mod de a face management în administraţia locală, inspirat de modelul german. Discuţia a avut loc în contextul achiziţiilor publice care ridică foarte multe semne de întrebare şi duc spre un blocaj al sistemului investiţional.

„Avem foarte multe de învăţat de la vestici, de la occidentali în general, dar aş spune eu, de la nemţi în special. Rigoarea, mai ales, punctualitatea, o administraţie transparentă şi îndreptată către cetăţeni. Cel puţin, până acum, ne-am focusat foarte mult pe ceea ce înseamnă organizare internă şi relaţiile cu publicul”, a declarat Robert Negoiţă.

Întrebat care este starea investiţiilor în sectorul 3 al Bucureştiului, primarul a răspuns: “Ştiu ce-i interesează pe investitori şi facem tot ce depinde de noi. (...) Nordul s-a dezvoltat foarte mult economic, iar sudul a devenit dormitor. (...) Da, am avut şi am iniţiative de a dezvolta zona economică din sectorul 3. De exemplu, am licitat şi am cumpărat fostele hale Laminor de la fostele Uzine 23 August şi încercăm să facem acolo un punct de dezvoltare”.

Referitor la absorbţia fondurilor europene, Robert Negoiţă a precizat că sectorul 3 este „campion la fonduri europene”. „Chiar am primit un premiu pentru unitate administrativă care a depus cele mai multe dosare pentru fonduri europene”, a menţionat primarul.

Robert Negoiţă a mai spus că vrea să transforme Bulevardul Unirii „într-o zonă emblematică nu doar pentru sectorul 3, ci pentru Bucureşti şi pentru România. Primarul a mai spus că Bulevardul Unirii ar putea fi reabilitat până la vară.

×
Parteneri
Elevii care pot avea vacanţa de Paşte prelungită
x close