Antena 3 CNN Actualitate Dan Diaconescu, din nou la DNA: Sunt disperaţi să blocheze candidatura mea la Preşedinţie (VIDEO)

Dan Diaconescu, din nou la DNA: Sunt disperaţi să blocheze candidatura mea la Preşedinţie (VIDEO)

Dan Diaconescu, din nou la DNA: Sunt disperaţi să blocheze candidatura mea la Preşedinţie (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Intact Images
16 Iul 2010   •   09:44

Dan Diaconescu a mers din nou, vineri, la sediul DNA pentru audieri. Cu o zi în urmă, patronul OTV a aflat oficial care sunt noile învinuiri pe care i le aduc procurorii. Este vorba, din nou, despre şantaj.

Înainte de a intra în sediul DNA, Dan Diaconescu a declarat, vineri, că dosarele care îi sunt deschise şi chemările la audieri nu sunt decât gesturi disperate ale celor de la Putere pentru a-i pune beţe în roate la candidatura sa pentru Prezidenţiale.

"E un abuz extraordinar. Disperarea guvernanţilor şi a celor aflaţi la Putere este una de toată isprava. Înţeleg că acuma vor să mai deschidă un dosar făcut de regimul Constantinescu, primul dosar de atentat la siguranţa naţională, pe vremea Ronei Hartner şi a acelor dezvăluiri. În general, toate aşa-zisele delicte de opinie ale mele ca ziarist de investigaţie sunt luate la rând", a declarat Dan Diaconescu.

"Toate aceste dosare sunt dezgropate şi întoarse acum împotriva mea, în încercarea lor disperată de a bloca candidatura mea la Preşedinţie", a mai spus patronul OTV.


Audierile de vineri au durat aproximativ o oră. La ieşire, Dan Diaconescu a declarat că nu a dat nicio declaraţie în faţa procurorilor anticorupţie şi că ar fi cerut anchetatorilor să i se pună la dispoziţie mai întâi elemente de drept şi de fapt ale noii învinuiri de şantaj aduse, dorind să ştie detalii despre circumstanţele în care s-a întâmplat fapta.

Avocaţii lui Dan Diaconescu spun că anchetatorii îl acuză pe clientul său că a cerut, împreună cu jurnalistul Mihai Ghezea, 100.000 de euro de la omul de afaceri Petre Paul Ţârdea, şi că ar fi primit un avans de 4.500 de euro. Plângerea a fost făcută de Ţârdea la DNA în 2005, însă atunci Diaconescu a fost considerat nevinovat.

Anchetatorii l-au acuzat de şantaj şi pe fostul director al ziarului "Atac la persoană" Mihai Ghezea.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: audieri santaj Dan Diaconescu DNA
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close