Antena 3 CNN Actualitate Dan Voiculescu cere ridicarea controlului judiciar

Dan Voiculescu cere ridicarea controlului judiciar

Dan Voiculescu cere ridicarea controlului judiciar
de M.C.    |    22 Iul 2014   •   12:42

Preşedintele-fondator al Partidului Conservator a cerut ridicarea măsurii de control judiciar. Cererea sa este judecată astăzi de magistraţii bucureşteni. 

La ieşirea de la instanţă Gheorghiţă Mateuţ, avocatul lui Dan Voiculescu, a spus că, dacă demersul de astăzi nu va avea succes, vor ataca decizia la Strasbourg.

"Vom vedea care va fi soluţia. Dacă această măsură va rămâne definitivă cu siguranţă că ne adresăm la CEDO pentru că s-a încălcat grav dreptul la liberă circulaţie atât prin interdicţia, cât şi prin restricţiile impuse de obligaţiile care formează acest control judiciar, în condiţiile în care nu a fost prezentată nicio faptă materială" a spus Mateuţ.

Totodată, avocatul lui Dan Voiculescu a spus că câţiva foşti angajaţi ai trustului Intact sunt suspectaţi de comiterea unor infracţiuni.

"Se va face o analiză în urma căreia se vor formula plângeri penale împotriva unor foşti angajaţi ai trustului Intact, există suspiciuni ale unor infractiuni de delapidare şi înşelăciune" a mai spus avocatul.

Legat de termenul de pe 4 august, al dosarului "Telepatia", Dan Voiculescu a spus că instanţa decide, dar în opinia sa nu poate fi vorba despre spălare de bani.

"Pe 4 august am înţeles că se va discuta problema încadrării juridice. Între timp am devenit un mic specialist în spălare de bani şi am înţeles că e nevoie obligatoriu de 2 lucruri: de bani murdari şi de intenţia de a ascunde produsul sau banii pe care i-ai obţinut. Judecătorul este cel care hotărăşte" a declarat Dan Voiculescu.

×
Subiecte în articol: Dan Voiculescu justitie dosarul telepatia
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close