Antena 3 CNN Actualitate Ecaterina Andronescu: Legea învăţământului trebuie modificată în sensul rămânerii clasei a IX-a la liceu

Ecaterina Andronescu: Legea învăţământului trebuie modificată în sensul rămânerii clasei a IX-a la liceu

Ecaterina Andronescu: Legea învăţământului trebuie modificată în sensul rămânerii clasei a IX-a la liceu
Sursa foto: Foto: Mediafax
de S.T.    |    26 Iul 2012   •   12:58

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andreonescu, consideră că Legea educaţiei ar trebui schimbată în sensum rămânerii clasei a IX-a la liceu întrucât majoritatea şcolilor gimnaziale sunt la ţară, iar rezultatele la evaluare naţională relevă faptul că în mediul rural şcoala "s-a degradat nepremis de mult".

"Dacă vom face modificări în lege, fiindcă eu cred că este nevoie să facem, una dintre modificări pe care o văd ca fiind absolut necesară se leagă de clasa a IX-a. Noi nu am scos clasa a IX-a de la licee, dar, aşa cum ştiţi, legea o prevede, iar în anii următori ne vom afla într-o astfel de situaţie. Eu cred că, într-un fel, preluând clasa a IX-a de acolo şi trimiţând-o la şcolile generale care sunt majoritatea în mediul rural, iar elevii de acolo au rezultate mai slabe, ar însemna să aruncăm pe tobogan şi învăţământul liceal", a declarat, joi, ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, citat de Mediafax.

Andronescu a declarat că, în opinia sa, trimiterea clasei a IX-a la gimnaziu ar pune în dificultate învăţământul românesc.

"Cred că ne-am pune într-o mare dificultate dacă am lăsa legea nemodificată cu clasa IX-a pentru că anul acesta şcolile gimnaziale au avut mari dificultăţi să asimileze clasa pregătitoare, ori dacă infrastructura şcolară cu dificultate a asimiliat clasa pregătitoare, iar în multe spaţii s-au făcut improvizaţii, atunci şi mai mare ar fi dificultatea pe care am aşeza-o pe umerii şcolilor gimnaziale trimiţând şi clasa a IX-a în aceste şcoli. Şi aceasta va fi una din importantele modificări pe care trebuie să le aducem legii", a spus Andronescu, la Bistriţa, la o întâlnire cu directorii de şcoli din judeţ.

×
Parteneri
Vremea se schimbă radical în România
x close